AnvelopeInfoTechȘtiri

Control asupra costurilor cu Pirelli CyberFleet

Odata cu introducerea Seriei 01, Pirelli Truck ofera distribuitorilor o gama de anvelope inovatoare in termeni de performanta si eficienta, acordand atentie speciala mediului. Pirelli se angajeaza sa ofere un set complet de solutii ce vin in sprijinul retailerilor profesionisti cu avantaje superioare, capabile sa adauge valoare activitatilor zilnice si sa asigure afacerilor perspectiva eficientei pe termen lung.

CyberFleet™ reprezinta cea mai recenta inovatie Pirelli Truck in randul solutiilor pentru flote. Aceasta se concentreaza pe costurile de operare si ajuta la gestionarea unor aspecte cheie care, insumate, reprezinta aproape 40% din costurile totale: combustibil si anvelope (achizitie, reparatii, mentenanta).

Control asupra costurilor cu Pirelli CyberFleet

Cheia o reprezinta monitorizarea presiunii pneurilor. Corectitudinea presiunii in pneuri joaca un rol critic in ceea ce priveste performanta. Modificarile (pozitive sau negative) fata de presiunea recomandata de producator determina o rezistenta la rulare marita, o uzura neuniforma, dificultati in controlul ehiculului, o crestere a distantelor de franare si contribuie la impactul negativ asupra economiei de combustibil, duratei de viata a anvelopei si sigurantei la volan.

Beneficii nete
Eficienta Cyber™ Fleet – fie ca este vorba de transportul de persoane sau de bunuri, national sau international – este rezumata de un set clar si usor de obtinut de beneficii ce asigura, de asemenea, informatii esentiale, facilitand cresterea profitabilitatii si sigurantei flotei. In primul rand, este vorba despre eficienta costurilor. Umflarea corecta a pneurilor este esentiala pentru o rezistenta la rulare minima; cu ajutorul Cyber™Fleet, clasa de eficienta energetica indicata pe eticheta poate fi mentinuta, iar beneficiile pot fi maximizate printr-o economie mai mare de combustibil. Din punctul de vedere al duratei de viata a anvelopei, daca pneurile au presiunea corecta, atunci se uzeaza mai putin, mai uniform si rezista mai mult timp. Versiunea „dinamica” a Cyber™ Fleet permite, de asemenea, vizualizarea kilometrajului efectiv parcurs. Monitorizarea presiunii si a temperaturii ajuta conducatorul auto si/sau administratorul flotei sa evite penele si sa previna accidentele. Nu in ultimul rand, pozitia fiecarei anvelope poate fi monitorizata constant, oferind si o verificare a vehiculului (in afara de cea individuala a anvelopelor) suplimentara fata de verificarile telematice standard.

Cum functioneaza
Sistemul se bazeaza pe un TMS (Tyre Mounted Sensor – Senzor Montat in Anvelopa) pozitionat in interiorul pneului. Senzorul se activeaza atunci cand vehiculul se afla in miscare sau atunci cand apar modificari semnificative de temperatura si/sau presiune. chiarsi atunci cand vehiculul este oprit. Datele (temperatura, presiune si ID senzor) sunt transmise prin RFID. Exista doua moduri in care datele pot fi salvate si puse la dispozitie: static sau dinamic.

Modul Static
Datele de la senzori pot fi citite, atunci cand vehiculul este oprit, cu ajutorul unui cititor portabil: acesta activeaza senzorii si primeste informatiile de temperatura si presiune pentru fiecare anvelopa/senzor in parte. Datele sunt stocate in dispozitiv si pot fi transferate (prin intermediul unui port USB) catre un PC pentru stocare si analiza ulterioara. Aceasta solutie este deja prezenta pe piata din Romania din Martie 2014, ea fiind implementata si folosita cu succes de un numar important de flote.

Modul Dinamic
Acest modul presupune integrarea cu un sistemde transmisie a datelor instalat cu componente aditionale (T-box/ALM). Acesta permite semnalelor individuale ce provin de la toti senzorii de pe vehicul sa fie citite simultan si transmise electronic (prin GSM/ GPRS/Satelit) catre o baza de date centrala.

Informatia este pusa la dispozitie pe Internet, printr-o aplicatie web specifica. In timp ce vehiculul este in miscare, senzorul trimite, la intervale regulate de timp, date despre temperatura si presiune, astfel incat situatiile anormale pot fi raportate si nivelul de performanta este indicat prin grafice. Cu ajutorul acestei solutii, datorita utilizarii sistemelor de transmisie a datelor, fiecare anvelopa montata pe vehicul poate fi urmarita si, indirect, se poate urmari si kilometrajul si vitezele de operare ale vehiculului.

Din aceeași categorie...

Back to top button