ȘtiriTop News

Control danezo-suedez privind transportul de mărfuri periculoase

Un camion înmatriculat în Danemarca, care a încălcat normele speciale privind transportul de mărfuri periculoase, a primit o amendă totală de peste 70.000 de coroane daneze.

Pe 8 și 9 noiembrie, poliția daneză și paza de coastă suedeză au efectuat un control comun care a vizat transportul de mărfuri periculoase în porturile Helsingør și Helsingborg.

Control danezo-suedez privind transportul de mărfuri periculoase

Miercuri, 8 noiembrie, controlul a avut loc în portul Helsingør, unde paza de coastă suedeză a observat modul în care poliția daneză verifică respectarea normelor speciale pentru transportul de mărfuri periculoase de la bordul camioanelor pe feriboturi.

A doua zi, controlul a avut loc la portul Helsingborg, unde poliția daneză a fost observator la controalele efectuate de paza de coastă suedeză.

VEZI ȘI: Norvegia: Scurgerile de lichide din camioane pot crea situații periculoase

În timpul controlului din 8 noiembrie la Helsingør, care a avut loc la terminalul feribotului după ce camioanele au fost înregistrate, au fost verificate 21 de transporturi, dintre care 18 camioane cu numere străine.

Polițiștii au indentificat patru transporturi care nu respectau normele de transport rutier și maritim de mărfuri periculoase.

Într-unul din cazuri a fost vorba de un camion danez a cărui cisternă fusese golită, dar nu și curățată. Ultima dată, acesta transportase acid clorhidric și, deoarece cisterna nu era închisă, acidul clorhidric s-a scurs pe carosabil, iar vaporii de acid au ieșit din țevile de umplere, care nu erau închise. Șoferul primit o amendă de 18.000 de coroane daneze, iar transportatorul una de 56.000 de coroane daneze.

Un alt ansamblu înmatriculat în străinătate a fost sancționat pentru că încărcătura de mărfuri periculoase nu era fixată corectă în semiremorcă. Șoferul a fost nevoit să plătească o amendă pe loc și să asigure marfa înainte de a se putea îmbarca pe feribot.

Din aceeași categorie...

Back to top button