Control de anvergură în parcările de camioane din zona Hamburg

Control de anvergură în parcările de camioane din zona Hamburg
Germania intensifică în această perioadă controalele pe autostrăzi în rândul vehiculelor comerciale de transport marfă și persoane.

Pe 2 aprilie a avut loc un control de anvergură în zona Hamburg, în zona parcărilor Stillhorn-Est și Stillhorn-Vest, la care au participat reprezentanți ai poliției din 13 regiuni ale Germanie, plus polițiști din Danemarca, dar și reprezentanți ai BAG.

Control de anvergură în parcările de camioane din zona Hamburg

În perioada controlului au fost verificate 131 vehicule comerciale și 135 de persoane. În urma controlului, 24 de șoferi au primit interdicția de a-și continua drumul.

În urma acestei acțiunii s-au constatat: 9 manipulări ale tahografului, 2 cazuri de falsificare a documentelor, 4 încălcări ale vitezei, 11 situații în care marfa nu a fost asigurată corespunzător, 2 situații de supratonaj, 34 de cazuri în care nu s-au respectat prevederile sociale legate de timpul de repaus și odihnă, 24 de manipulări ale echipamentului de înregistrare digital (constatat de BAG), 24 de vehicule cu probleme de ordin tehnic și 24 de vehicule cu acte incomplete referitor la mărfurile transportate.

Un camion înmatriculat în Polonia, condus de un șofer ucrainean, a fost depistat cu un dispozitiv de manipulare a tahografului, acesta fiind amendat cu 400 de euro, iar camionul dus într-un service pentru scoaterea dispozitivului. Un camion înmatriculat în Rusia a fost depistat cu aceași problemă.

Un alt camion din Polonia a fost tras pe dreapta după ce s-a constatat manipularea kilometrajului și a faptului că circula cu acte false referitoare la inspecțiile tehnice periodice. Șoferul a primit interdicția de a mai circula cu acel camion pe drumurile din Germania.

VEZI ȘI: Pachetul de Mobilitate a fost aprobat cu majoritate de voturi în plenul Parlamentului European

Un șofer turc a fost depistat cu trei carduri tahograf emise cu nume similare. S-a constat că circula cu cardurile tatălui și al unchiului său care au fost reținute. De asemenea, șoferul a primit și o amendă.

În cadrul conrolului au fost depistate și două camioane ce aveau montat dispozitiv AdBlue, șoferii fiind amendați cu câte 1.075 euro fiecare, iar camioanele oprite din circulație până la rezolvarea problemelor.

Un camion din Lituania a fost oprit fiind depistat cu o viteză mai mare decât cea permisă. La verificare s-a constatat că acesta putea circula cu o viteză mai mare cu 4 kilometri în urma manipulării digitale a limitatorului de viteză. Amenda în acest caz a fost de 700 de euro.

Polițiștii au oprit două camioane din Germania care circulau cu numere de înregistrare false, iar un camion înmatriculat în Irlanda circula fără verificare tehnică valabila.

La această acțiune de control au participat 114 reprezentați ai Poliției, urmând ca în perioada următoare să se desfășoare controale săptămânale în această zonă.

Reprezentații poliției din Hamburg au spus că sunt probleme mari care pun în pericol siguranța rutieră în special la camioanele din Europa de Est care tranzitează Germania spre Țările Nordice.

Follow #infotrucker