Știri

Control de proporții al belgienilor în parcarea de camioane din Zeebrugge (VIDEO)

Control de proporții al belgienilor în parcarea de camioane din Zeebrugge, pentru a verifica dacă legea care interzice repausului săptămânal normal în cabina camionului este respectată.

Poliția federală belgiană a efectuat, luni, 05 iunie 2017, (ora 13:00 în Belgia) un control inopinat în parcarea de camioane din Zeebrugge, acolo unde au verificat modul în care cei care efectuează transport internațional pe teriotriul Belgiei respectă legea privind interzicerea repausului săptămânal normal în cabina camionului.

Control de proporții al belgienilor în parcarea de camioane din Zeebrugge (VIDEO)

În urma acestei acțiuni la care au participat 56 de ofițeri ai poliției federale, mai mulți șoferi de camion, printre care și români, au fost amendați cu 1.800 euro, minimum sumei pentru nerespectarea legii care interzice pauza de 45 de ore în cabină. În total au fost controlate 120 de camioane, 46 dintre acestea fiind sancționate.

În timpul acțiunii de control, lucrurile s-au precipitat, astfel că mai mulți șoferi de camion au fost reținuți de autoritățile din Belgia.

16:00 Din informațiile primite de redacția noastră atât prin intermediul Facebook-ului, cât și telefoane, un control similar ca cele din parcarea Total din Zeebrugge au avut loc și la Herstal, regiunea Valonia.

Conform informațiilor, deocamdată neconfirmate de autoritățile belgiene, acțiunile de control au vizat companiile de transport din Belgia care au filiale în țări din Europa de Est, precum România.

VEZI ȘI: FNTR: Pachetul de mobilitate are avantaje, dar și dezavantaje

Este de notorietate faptul că mai multe companii de transport din Belgia și Franța sunt suspectate de implicare în dumping social, cel mai cunoscut caz fiind al companiei Jost Group, al cărui proprietar a fost reținut pentru mai multe zile la finalul lunii mai. În România, compania Skiptrans din Cluj-Napoca este parte a grupului Jost.

Din păcate, o parte dintre șoferii surprinși în parcările unde s-au desfășurat controalele au devenit recalcitranți, motiv pentru care agenții poliției federale au operat arestări.

19:00 Din informațiile primite de Virgil Purcărescu, președintele SSDB, de la Ambasada României în Belgia, șoferii români reținuți de poliția federală în urma raidului au fost sau urmează să fie eliberați. Aceștia au dat dovadă de un comportament neadecvat alături de alți șoferi de camion ucrainieni.

Au existat unele incidente provocate de către șoferi ucrainieni și români. Trebuie înteles faptul că poliția reacționează ferm în momentul când observă oameni recalcitranți. Am luat legătura cu Ambasada Romaniei în Belgia care ne-au spus că știu de această acțiune a poliției belgiene, din partea ambasadei deplasându-se reprezentanți care vor avea de grijă ca nici un conațional de-al nostru să nu sufere abuzuri în această acțiune.

Virgil Purcărescu, președinte SSDB

Întrebat de poziția sindicatului SSDB vis-a-vis de acestă acțiune de control, Virgil Purcărescu ne-a declarat că „legiile statului belgian trebuiesc respectate, acțiunea de control fiind una perfect legală.”

Amenzi în valoare de 113.000 euro
În acțiunea derulată la Zeebrugge, au fost verificate un total de 120 de camioane, majoritatea conduse de șoferi profesioniști români. În urma controlului, 46 de camioane au fost sancționate cu câte 1.800 euro pentru încălcarea legii care interzice efectuarea pauzei de 45 de ore în cabina camionului în Belgia, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 113.000 de euro.

În plus, cinci camioane controlate de poliție au fost descoperite că utilizau emulatoare AdBlue. Aceste camioane au fost sechestrate până când vor respecta standardele de mediu.

20:00 De asemenea, publicația infotrucker.ro a aflat pe surse în această seară că poliția germană civilă a început patrularea prin zonele de parcare destinate camioanelor. După cum știți, Germania a interzis efectuarea pauzei săptămânale în cabina camionului începând cu 25 mai 2017.

Control de proporții al belgienilor în parcarea de camioane din Zeebrugge (VIDEO)

În continuare așteptăm informații de la cei prezenți în parcare de camioane din Zeebrugge. Aceștia ne pot contacta pe pagina de Facebook sau pe adresa redacției.

Știre în curs de acualizare…


Bekijk meer video’s van VTM NIEUWS op nieuws.vtm.be

Din aceeași categorie...

Back to top button