Știri

Control major al autoutilitarelor până în 3.5 tone în Danemarca

Mai multe instituții din Danemarca, inclusiv poliția, autoritatea fiscală SKAT și autoritatea pentru muncă, au efectuat în perioada 10-11 martie un control major al autoutilitarelor până în 3.5 tone.

În total, în cele două zile au fost inspectate 180 de vehicule comerciale ușoare în orașul Aarhus și împrejurimi și s-au acordat 54 de contravenții. Potrivit coordonatorului acțiunii, comisarul de poliție Claus-Kjær Pedersen, au fost mai multe încălcări ale legilor daneze.

Control major al autoutilitarelor până în 3.5 tone în Danemarca

Printre altele, au fost descoperite vehicule care făceau curse fără permis de transport de marfă pentru terți, fără autorizație, cu numele companiei incorect sau lipsă, șoferi care nu respectau cerințele de pregătire periodică sau care conduceau în timpul perioadelor de descalificare, dar și mai multe depășiri de greutate.

Un șofer aflat sub influența narcoticelor a fost arestat de poliție pentru analize de sânge. În plus, au existat mai multe violări ale drepturilor cetățenilor străini sau cazuri de muncă la negru.

Comisarul Claus-Kjær Pedersen a anunțat mai multe controale coordonate pentru viitor. ”După asemenea zile, când am descoperit atât de multe abateri grave, ne gândim deja la următoarea inspecție. Vom face astfel de controale și în Aalborg, Randers și Herning”.

VEZI ȘI: 35.000 de euro amendă pentru încălcarea timpilor de condus și odihnă în Danemarca

El i-a mai încurajat pe cei care conduc autoutilitare să se famialiarizeze cu regulile și să le respecte. ”Am văzut mai multe exemple de persoane care au încercat să ocolească regulile prin împrumutarea unei autorizații de la alt transportator. Există o motivație pentru care au fost introduse regulile pentru transportul de marfă. Nu oricine se poate transforma într-un transportator, fără pregătirea și baza financiară necesară”.

Amenzile acordate în timpul acestui control major pentru autoutilitare din Danemarca s-au situat între 1.000 și 35.000 de coroane daneze (135 și 4.700 de euro).

Din aceeași categorie...

Back to top button