ȘtiriTop News

Control maraton al camioanelor pe insula Bornholm din Danemarca

Săptămâna trecută, Tungvognscenter Øst a efectuat un control maraton pe insula Bornholm (Danemarca), în cadrul căruia a verificat 82 de vehicule grele.

Pe parcursul a patru zile, agenții Tungvognscenter Øst au depistat 28 de încălcări a legislației traficului, iar în alte 37 de cazuri vehiculele au fost chemate pentru inspecție suplimentară. Cele mai frecvente defecțiuni au fost depistate la sistemul de frânare și iluminare, precum și la șasiu și anvelope.

Control maraton al camioanelor pe insula Bornholm din Danemarca

„Defecțiunile la sistemul de frânare, avariile critice ale anvelopelor și defectele grave ale șasiului pot fi extrem de periculoase pentru siguranța traficului”, spune comisarul de poliție Henrik Fobian, șeful controlului mărfurilor grele la Tungvognscenter Øst.

Majoritatea vehiculelor grele controlate au fost daneze, doar șase din cele 82 fiind înmatriculate în străinătate.

Poliția a verificat cu ajutorul unui stand tehnic sistemul de frânare a 74 de vehicule grele, fiind depistate șapte cazuri de funcționare defectuoasă a acestuia. Alte 30 de vehicule au fost chemate pentru inspecție tehnică suplimentară.

În cazul a două remorci, agenții de control au confiscat plăcuțele de înmatriculare, iar patru camioane cu remorci neînmatriculate n-au mai putut să-și continue drumul.

VEZI ȘI: 20 de camioane electrice Renault Trucks D Z.E. pentru Urby

Un total de 22 de camioane și un autobuz, precum și 14 remorci și semiremorci au fost chemate pentru inspecție. Camioanele se pot aștepta la amenzi cu sume diferită, în funcție de natura și pericolul încălcării.

„Siguranța tuturor utilizatorilor drumului este afectată atunci când vehiculele grele nu sunt în ordine. De aceea, ne concentrăm puternic pe zona vehiculelor grele și folosim cei mai buni specialiști pentru a verifica vehiculele grele, astfel încât să putem avea drumuri sigure în toată regiunea”, spune Henrik Fobian.

Tungvognscenter Øst face parte din Poliția Centrală și de Vest a Zeelandei, dar acoperă întreaga Zeelandă, Lolland-Falster și insula Bornholm.

Din aceeași categorie...

Back to top button