In FocusTop News

Germania | Control privind angajările ilegale din transport și logistică

Pe 16 iulie, autoritățile vamale din Germania au efectuat un control financiar la nivel național, care a vizat angajările ilegale din industria de expediere, transport și logistică.

În cadrul acțiunii de control au participat 72 de inspectori financiari, care au verificat relațiile de muncă a 151 de șoferi de camion și angajați ai companiilor de transport.

Germania | Control privind angajările ilegale din transport și logistică

Un punct de control mai mare a fost amenajat pe A5, lângă Mücke. De asemenea, șoferii de camion au fost verificați și pe B27, lângă Bebra, respectiv pe B254, lângă Lauterbach/Maar. În Kassel, districtul Schwalm-Eder, districtul Werra-Meißner și Frankenberg, inspectorii au vizitat companiile de transport la sediul lor și au verificat relațiile de muncă în documentele comerciale a 139 de persoane.

„Avem de-a face cu o gamă largă de posibile încălcări ale legislației muncii în această industrie. Astfel de controale la nivel național ajută la depistarea lor, contribuind astfel la eliminarea concurenței neloiale”, a declarat Michael Bender, purtător de cuvânt al biroul vamal principal din Giessen.

Controlul a vizat în special respectarea salariului minim din Germania, conform Legii salariului minim de 9,60 euro/oră, în vigoare de la 1 iulie 2021, respectarea obligațiilor de securitate socială, primirea ilegală a prestațiilor sociale și angajarea ilegală a străinilor.

Pseudo munca independentă este, de asemenea, o problemă în industria de transport, spun oficialii ai Biroului Vamal din Giessen.

VEZI ȘI: Companie lituaniană acuzată de exploatarea șoferilor, în Belgia

În șase cazuri au existat indicii că salariul minim nu a fost plătit. Șapte șoferi sunt suspectați că au primit beneficii frauduloase. La alte șapte companii, lucrătorii nu au fost înregistrați în mod corespunzător pentru securitatea socială, iar anchetatorii investighează dovezi privind falsa muncă independentă pentru doi șoferi.

În total au fost controlate 129 de companii de transport. Pentru mulți dintre ei, sunt efectuate verificări mai ample ale documentelor comerciale.

Călătoria unui șofer rus în vârstă de 46 de ani s-a încheiat cu arestarea sa provizorie. El avea un permis de ședere provizoriu pentru Spania, dar nu avea permis de muncă pentru Germania. Cu toate acestea, lucra de aproape un an pentru o companie germană din Renania de Nord-Westfalia.

De asemenea, un șofer turc în vârstă de 42 de ani, care avea viză de Polonia, este suspectat că ar fi fost de fapt angajat ilegal în Germania. În ambele cazuri au fost sesizate autoritățile de imigrare, sub suspiciunea de reședință ilegală. Ambii șoferi riscă deportarea din Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button