In Focus

Control rutier nocturn al traficului rutier pe autostrada A3, lângă Passau

Poliția germană din Passau a efectuat un control rutier nocturn al traficului rutier pe autostrada A3, lângă Neuhaus am Inn, în apropiere de Austria.

În noaptea de 11 spre 12 octombrie, timp de cinci ore, poliția rutieră din Passau – ajutată de mai multe secții de poliție din toată Bavaria – a efectuat un control rutier nocturn al traficului rutier pe A3, pe sensul de mers spre Austria, în cadrul căruia a verificat 200 de vehicule.

Control rutier nocturn al traficului rutier pe autostrada A3, lângă Passau

În cardul acțiunii de control nocturne, poliția germană a descoperit mai multe încălcări ale legislației, în special la camioane, unde trei sferturi dintre ele au avut probleme, iar șoferii acestora au fost sancționați.

Au fost verificate 62 de camioane, 46 dintre ele fiind sancționate, principalele abateri fiind la perioadele de muncă și odihnă, conducerea camionului fără card tahograf sau manipularea aparatului tahograf. De asemenea, șoferii de camion au fost sancționați și pentru asigurarea necorespunzătoare a încărcăturii.

În același timp, poliția rutieră din Passau a efectuat o măsurare a vitezei în zona de odihnă Donautal-Vest, unde viteza este limitată la 100 km/h, în urma căreia 29 de șoferi fiind sanționați pentru depășirea vitezei maxime. În plus, doi șoferi au fost testați anti-drog, iar alți șase și-au pierdut dreptul de a mai conduce pentru următoarea perioadă.

VEZI ȘI: DKV BOX EUROPE va permite plata taxelor de drum în Ungaria

Conform șeful poliției rutiere din Passau, Thomas Ritzer, controlul efectuat are drept scop consolidarea sentimentul de siguranță în trafic și de securtate la frontieră. De altfel, poliția germană din regiune va intensifica controalele.

„Datorită numeroaselor încălcări care au fost descoperite, controlul contribuie semnificativ la creșterea siguranței circulației pe autostrada A3, luptă transfrontalier cu criminalitatea și întărește sentimentului de securitate în apropierea frontierei”, a concluzionat Thomas Ritzer, în urma controlului nocturn.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button