Controlul respectării distanței regulamentare între camioane cu drona

Controlul respectării distanței regulamentare între camioane cu drona
Poliția din regiunea Brandenburg a folosit în premieră o dronă pe autostrada A2 pentru supravegherea traficului greu și a verifica dacă șoferii respectă distanța între camioane.

Acțiunea poliției din regiunea Brandenburg s-a desfășurat în zona punctului Wollin, de pe autostrada A2, și a fost o colaborare între poliția rutieră, direcția servicii speciale și departamentul tehnic al direcției de poliție West.

Controlul respectării distanței regulamentare între camioane cu drona

Perioada de supraveghere a traficului a fost de trei ore, perioadă în care au fost identificate 22 de încălcări ale legislației în ceea ce privește respectrea distanței între vehicule.

O divizie a poliției rutiere activa la sol și scotea din trafic camioanele implicate. În zona de parcare așteptau și echipe de control din departamentul tehnic, vamă și forțele de muncă pentru o verificare completă a șoferului și camionului. Aici au fost constatate alte cinci încălcări ale legislației în ceea ce privește perioada de condus și odihnă, dar și trei camioane cu grave probleme tehnice.

Acțiunea de control a fost întărite și de o mașină a poliției, echipată cu camere video, care a mai detectat alți cinci șoferi care nu respectau distanța în trafic. Toți șoferii au fost amendați cu cel puțin 80 de euro și un punct penalizare. Conform legislației, la o viteză de peste 50 km/h distanța minimă care trebuie respectată este de 50 de metri.

Acțiunea de control are ca scop prevenirea incidentelor cauzate de nerespectarea distanțelor minime între vehicule, după ce în regiunea Brandenberg s-au înregistrat în prima jumătate din acest an 35 de accidente în care cauza principală a fost aceasta.

VEZI ȘI: Accident cu patru morți, în Germania, provocat de un șoferul unui camion înmatriculat în România

În total, în primele 6 luni ale anului în regiunea Brandenburg au fost 263 de accidente în care au fost implicate camioane, în 179 din cazuri fiind vina șoferului de camion.

Concluziile după acest control au fost trase de Sven Koppe, directorul poliției rutiere din regiune, care a fost încântat de modul în care se poate supraveghea traficul din dronă.

“La o înălțime de 70 – 135 de metri, drona nu este vizibilă din trafic și asta ne permite o verificare perfectă a traficului. În plus, șoferii nu se pot anunța prin stații sau alte mijloace digitale și asta ne permite să verificăm care este situația reală din trafic. Din păcate avem încă prea mulți șoferi care nu conștientizează cât este de important să păstreze această distanță între vehicule.”

Reprezentantul direcției de poliție West a mai declarat că astfel de acțiuni vor avea o frecvență săptămânală până la finalul anului 2020, în încercarea de a reduce numărul de accidente rutiere în care sunt implicate camioane.

Follow #infotrucker