In Focus

Cooperarea dintre mărcile MAN și Scania este tot mai strânsă

Cooperarea dintre mărcile MAN și Scania devine din ce în ce mai strânsă, iar un nou potențial de sinergie este în permanență explorat.

Tur după tur, un camion trece printre echipamentele de măsurare și microfoanele montate pe trepied, în imediata apropiere a pistei de teste, unde câțiva oameni în veste de siguranță se uită pe mai multe monitoare.

Cooperarea dintre mărcile MAN și Scania este tot mai strânsă

O să ne întrebați dacă așa arată o zi obișnuită pe circuitul de teste al MAN din Munchen? Da, aproape fiecare zi, cu excepția zilelor în care Scania, compania soră din grupului Traton (ex Volkswagen Truck & Bus), testează și ea camioanele sale.

La finalul lunii iunie, reprezentanții MAN și Scania au semnat un acord care reglementează cooperarea bilaterală dintre cele două mărci cu privire la diverse proceduri de testare și inspecție.

De exemplu, acordul reglementează ce marcă poate folosi circuitul de testare al celuilalt partener și în ce condiții.

Dar, pentru ce toate acestea, o să întrebați? Nu are fiecare marcă propriile facilități? De ce este necesar sau chiar util ca acestea să deruleze anumite teste la mai multe mii de kilometri de țara de origine?

Motivul este cât se poate de logic. Ambele mărci doresc să foloească oportunitățile disponibile ale celuilalt partener.

VEZI ȘI: Aplicația Perfectly Keyless pensionează cheia clasică a camionului

În contextul în care Suedia are ierni foarte lungi, circuitul de testare MAN din Karlsfeld are mai multe avantaje climatice.

Astfel, pentru a efectua și mai multe măsurători, camioanele Scania sunt testate în inima Bavariei, la Munich, acolo unde pista de testare poate fi încălzită.

Cooperarea dintre mărcile MAN și Scania este tot mai strânsă

De ce atâtea măsurători? Simplu! Pentru că fiecare piață și țară are legi și condiții de bază diferite care trebuiesc îndeplinite, iar fiecare marcă a diferențiat nuanțele atunci când vine vorba de metode și cerințe de măsurare.

În acord au fost prinse, inclusiv problemele de ordin financiar – la urma urmei, Suedia și Germania au diferite sisteme fiscale.

Având un cadru standard convenit, fiscal și juridic, este mai ușor și mult mai rapid pentru ambele mărci să împartă resursele în teste, utilizarea resurselor comune reprezintă un avantaj decisiv pentru a rămâne în fața concurenților.

În special, dezvoltatorii care lucrează împreună în fiecare zi vor beneficia de acest lucru în viitor.

Din aceeași categorie...

Back to top button