Cota de piata record pentru Scania in Europa

Cota de piata

Scania si-a crescut cota de piata europeana in segmentul camioanelor la 17.2 procente in prima jumatate a anului 2015, cu 1.9 procente mai mult decat aceeasi perioada a lui 2014.

Trendul pozitiv a inceput inca de anul trecut o data cu trecerea la standardele de emisii Euro VI.

Reactia primita de la clientii nostri ne arata ca am reusit sa atingem standardele lor ridicate cu privire la gama noastra de motoare Euro VI, cererea pe principalele piete europene fiind una buna a declarat Per Hallberg, CEO si Presedinte Scania.

Cota de piata record pentru Scania in Europa

A doua si a treia generatie de motoare Euro VI de propulsoare de la Scania au dovedit ca pot performa foarte bine atat la clienti cat si in testele realizate de jurnalisti. Cresterea activitatilor de vanzare pe noile segmente au contribuit la atingerea unei cote de piata record in Europa. Comenzile de camioane Scania in fabrica au crescut cu 41%, de la 9.410 in a doua jumatate a lui 2014 la 13.270 de unitati in prima jumatate a lui 2015.

In ceea ce priveste cererea din Brazilia, aceasta continua sa aiba un trend descendent, aceeasi situatie fiind inregistrata si pe piata din Rusia.

In Brazilia, comenzile au fost afectate de activitatea economica scazuta si conditiile mai putin favorabile pentru achizitia de camioane. De asemenea, Rusia a fost afectata de activitatea redusa, a explicar Per Hallberg.

Comenzile de camioane noi din America Latina au scazut cu 34 la suta, de la 3.960 de unitati la 2.611de unitati in al doilea trimestru, comparativ cu aceeasi perioada  din 2014. Eurasia, unde Rusia este principala piata, comenzile au scazut cu 4 la suta, de la 760 de unitati la 731 de unitati.

In total, comenzile de camioane noi Scania s-au ridicat la 19,823 de unitati in al doilea trimestru al anului 2015.

Follow #infotrucker