Patronate și sindicateȘtiri

UNTRR a informat Council of Bureaux în problema asigurărilor RCA


Fără doar și poate situația polițelor RCA din România a atins punctul critic, motiv pentru care, pe lângă EIOPA, UNTRR a informat Council of Bureaux despre situația critică din România și a solicitat soluții aplicabile cu succes în astfel de momente dificile ale pieței.

Ca și în cazul adrese oficiale către EIOPA (Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale), UNTRR a prezentat situația actuală de piață, prin evidențierea faptul că peste 150.000 de vehicule de transport marfă și persoane sunt afectate de situația actuală a prețurilor polițelor RCA. De asemenea, lipsa de implicare în rezolvarea urgentă a acestei situații poate afecta peste 400.000 de lucrători din industria transportului din România.

Având în vedere expertiza Council of Bureaux  ca asociație internațională a birourilor de asigurări naționale, transportatorii au cerut consultanță organizației cu privire la cele mai eficiente soluții pentru a stopa blocarea sistemului RCA/Carte Verde datorită creșterii accelerate și nejustificată a primelor de asigurare RCA.

UNTRR a informat Council of Bureaux în problema asigurărilor RCA

VEZI Și: UNTRR a sesizat CE și IRU despre colapsul iminent RCA/Carte verde

UNTRR a cerut consultanță Council of Bureaux având în vedere faptul că, Autoritatea de Supraveghere Financiară, nu și-a exercitat rolul de arbitru corect și imparțial pe piața asigurărilor și a permis derapaje care nerezolvate în mod corespunzător pot duce la pierderi uriașe pentru economia românească, prin sacrificarea industria de transport rutier care are o contribuție semnificativă la PIB-ul României, mai ale prin activitățile de export.

În finalul adresei către Mariusz Wichtowski, președinte al Council of Bureaux, UNTRR și-a exprimat încrederea în sfatul competent de practici europene în domeniul asigurărilor RCA precum și la măsurile cele mai potrivite care trebuiesc luate de Guvernul României și autoritățile competente, în scopul de a proteja interesul public în acest domeniu.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button