Știri

COVID-19: Austria a introdus carantina obligatorie de 14 zile pentru români

Pe fondul creșterii numărului de infecții din România, Austria a introdus ca obligatorie carantina de 14 zile pentru români care călătoresc în această țară.

Austria a emis o alertă de călătorie pentru România, Bulgaria și Moldova din cauza creșterii numărului de infectări din aceste țări, au declarat astăzi, 8 iulie 2020, oficiali ai guvernului austriac, conform Reuters.

COVID-19: Austria a introdus carantina obligatorie de 14 zile pentru români

Toți cei care sosesc din România, Bulgaria și Moldova trebuie să intre obligatoriu în carantină pentru 14 zile. Persoanele din țările mai sus menționate scăpa de măsura carantinei dacă prezintă la intrarea în Austria un test COVID-19 negativ, a spus cancelarul Sebastian Kurz șiministrul de externe Alexander Schallenberg în cadrul unei conferințe de presă.

VEZI ȘI: Șofer român de camion implicat într-un accident rutier pe A1 în Germania

Aceste restricții vor intra în vigoare din 9 iulie, ora 00:00. Carantina trebuie respectată obligatoriu, atât de austriecii care se întorc din țările mai sus menționate, cât și de românii, bulgarii și moldovenii care călătoresc în Austria.

Conform autorităților austriece, toate persoanele care vor intra în Austria vor fi monitorizate, iar încălcarea carantinei se sancționează cu o amendă de până la 1.450 de euro.

Tranzitarea Austriei este permisă
Se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări. Dacă tranzitul este dinspre România, trebuie prezentate documente care dovedesc permisiunea intrării pe teritoriul țării de destinație (domiciliu/rezidență/drept de ședere/contract de muncă/orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu, adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.).

De asemenea, Austria va crește controalele la frontierele cu Ungaria și Slovenia, astfel că, este posibil ca timpii de așteptare în frontieră să crească.

Din aceeași categorie...

Back to top button