COVID-19: Fraport AG va restructura 3000 de locuri de muncă

COVID-19: Fraport AG va restructura 3000 de locuri de muncă
Conform planurilor Consiliului Executiv, Fraport AG va restructura 3000 de locuri de muncă pe fondul scăderii activității cauzate de pandemia de COVID-19.

Fraport AG, compania care administrează aeroportul din Frankfurt, are în plan restructurarea a mii de locuri de muncă, din cauza crizei declanșată de pandemia de COVID-19.

COVID-19: Fraport AG va restructura 3000 de locuri de muncă

În prima fază a procesului de restructurare sunt vizate 3000 de locuri de muncă, adică 14% din totalul celor 22.000 de angajați, atât din zona administrativă, cât și din zona de coordonare a traficului și a altor operațiuni logistice. Consiliul Executiv a început deja negocierile cu sindicatul și cu alți factori decizionali de la sfârșitul lunii mai.

Reprezentanții companiei au luat această decizie ca urmare a scăderii masive a traficului aerian în aceste luni, dar și pentru că nu există semne că lucrurile vor reveni la normal în următoarea perioadă.

Pe 28 mai, conducerea companiei a informat sindicatele și alți factori decizionali de acest lucru, prezentând și o situație economică până în 2023 care prevede o scădere a traficului cu peste 20% în 2023. Iar asta se traduce într-o scădere aproximativă cu aceleași procente și a numărului de angajați.

Măsurile de restructurare vor afecta în primul rând segmentul Ground Handling, unde sunt angajate 9.236 de persoane. Aici este prevăzută o restructurare de 1.800 de locuri de muncă.

Ground Handling este unul din cele patru segmente principale ale companiei și se ocupă de serviciile oferite la sol companiilor aeriene, precum încărcare, descărcare, alimentarea avioanelor etc.

VEZI ȘI: Germania oferă 15.000 de euro celor care renunța la un camion Euro V și a cumpăra Euro VI

Anul trecut, segmentul Ground Handling a avut o cifră de afaceri de 707 milioane de euro, iar costurile de personal au fost de 468 milioane de euro, iar costurile tehnice au fost de 58 de milioane de euro.

În administrație și logistică, tăierile de personal vor fi de aproximativ 30%, conducerea companiei încercând să țină aeroportul pe linia de plutire. Pentru 2021, este prevăzută o scădere de până la 40% a traficului aerian, iar anul acesta va fi o scădere cu 60%.

Stefan Schulte, CEO-ul Fraport AG, a spus că vor urma vremuri dificile pentru companiile aeriene și pentru operatorii aeroporturilor. Se va înregistra o scădere permanentă a traficului de business pentru că în această perioadă companiile internaționale au descoperit eficiența comunicărilor pe platforme digitale și, tot din motive de costuri, vor continua să-și desfășoare conferințele de lucru tot virtual.

De asemenea, Schulte a spus că vor dispărea unele companii aeriene, costurile biletelor vor crește și că urmează cel puțin 3 ani critici pentru industria de transport aerian.

Follow #infotrucker