ȘtiriUtil

COVID-19: Măsuri de siguranță pentru protecția șoferilor de camion

BG Verkehr a elaborat o serie de măsuri de siguranță pentru protecția șoferilor de camion și a celorlalți angajați ai companiilor de transport și logistică.

Preluarea și prelucrarea comenzilor, protejarea șoferilor de camion, a celorlalți angajați din companie, precum și a clienților sunt provocările companiilor de transport și logistică pe timpul pandemiei COVID-19.

COVID-19: Măsuri de siguranță pentru protecția șoferilor de camion

De aceea, asociația profesională BG Verkehr a elaborat o serie de măsuri de siguranță pentru protecția șoferilor de camion, dar și a restului angajaților, care corespund cu recomandările făcute de Institutul Robert Koch (RKI) și respectă standardele stabilite de Ministerul Muncii din Germania (BMAS).

Pentru companiile de transport și logistică, BG Verkehr recomandă păstrarea unei distanțe de siguranță de 1.5 metri între angajați, atât în sediul companiei, cât și în locurile unde se fac pauzele de odihnă sau unde se mănâncă.

De asemenea, transferul de documente, precum hârtii de însoțire a mărfii, facturi sau orice altceva, să se facă fără un contact direct între angajați și să se creeze zone speciale unde se pregătesc și se preiau astfel de materiale. Ideal ar fi o cameră tampon, cu intrări din două părți.

Între schimburile din depozitele de logistică se recomandă o pauză de minimum o oră pentru dezinfectarea punctelor de lucru. De asemenea, este de evitat ca cele două sau trei schimburi să vină și să plece în același timp, perioadă în care să folosească vestiarele la comun. Programul trebuie făcut în așa fel încât interacțiunea între schimburi să fie zero.

VEZI ȘI: Expoziția IAA Hanovra 2020 a fost anulată din cauza pandemiei COVID-19

Acolo unde este este necesară munca în echipă este recomandat să nu se schimbe niciodată echipa și aceeași oameni să lucreze în permanență împreună. În același timp, trebuie făcut un instructaj precis tuturor angajaților cu reguli de igienă și conduită atât la locul de muncă, cât mai ales acasă și pe drumul până la serviciu.

Pentru ca procesul de încărcare sau descărcare al mărfii să se desfășoare în siguranță este recomandat ca schimbul de documente să se desfășoare și aici fără un contact direct, iar șoferul să nu fie implicat în niciun fel în aceste operațiuni pentru a nu intra în contact direct cu angajații centrului logistic.

De asemenea, atât la sediul companiei, cât și în centrele logistice trebuie luate pauze frecvent pentru a permite echipelor de curățenie să dezinfecteze suprafețele cu care intră mai mulți angajați în contact, de exemplu clanțele ușilor, toalete, zone de bucătărie, etc. Un alt mijloc de prevenție este de a oferi fiecărui angajat în parte materiale de dezinfecție și curățenie pentru a nu se folosi la comun.

Măsuri pentru protecția șoferilor de camion
BG Verkehr spune că este foarte important ca șoferilor de camion să li se asigure accesul la toalete și dușuri unde să existe apă curent, săpun, materiale dezinfectante și prosoape de unică folosință.

COVID-19: Măsuri de siguranță pentru protecția șoferilor de camion

În cazul în care centrele logistice nu pot asigura aceste condiții, trebuie să pună la dispoziția șoferilor o cameră de așteptare în care să găsească măcar soluții dezinfectante și prosoape de hârtie.

De asemenea, companiile de transport trebuie să se asigure că și cabina camionului este dezinfectată periodic, mai ales dacă acel camion este condus de mai mulți șoferi. BG Verkehr recomandă dezinfectarea cabinei camionului la finalul fiecărei ture și curățarea completă a tuturor lucrurilor din interior. De asemenea, înainte de a pleca într-o nouă cursă cabina trebuie aerisită.

COVID-19: Măsuri de siguranță pentru protecția șoferilor de camion

Șoferii ar trebui să țină cont că în această perioadă sunt multe restaurante închise și să nu uite să se informeze care sunt locurile de pe drum unde au acces la mâncare și mai ales la toalete și dușuri. Și ei trebuie să respecte normele de igienă personală și să evite contactul cu alte persoane și să păstreze o distanță de minimum 1.5 metri. Aceste măsuri trebuie păstrate și la masă și șoferii trebuie să evite să se strângă în grup în perioadele de pauză.

COVID-19: Măsuri de siguranță pentru protecția șoferilor de camion

Dacă șoferii ajung în zone cu risc de infectare ridicat este obligatoriu să evite contactul cu alte persoane, să păstreze distanța de 1.5 metri, să evite orice interacțiune în punctele de încărcare și descărcare a mărfii și să se spele frecvent pe mâini.

În cadrul companiilor de transport trebuie limitat contactul dintre șoferii care pleacă în curse și cei care se ocupă de partea de logistică. Astfel, toate procedeele din interiorul companiei trebuie să se desfășoare fără niciun fel de interacțiune între angajați.

Șoferilor care prezintă simptomele specifice gripei pe perioada cursei li se recomandă să sune la linia de urgență internațională 00800 03627867 pentru a primi informații și indicații.

BG Verkehr atrage atenție că în această perioadă angajații trebuie protejați pentru că de ei depinde buna funcționare a companiei și că nimeni nu trebuie să facă rabat la măsurilde protecție și igienă impuse pentru a se preveni răspândirea viruslui COVID-19.

Din aceeași categorie...

Back to top button