In Focus

COVID-19: Noile restricții impuse în Austria nu afectează șoferii de camion

Noile restricții impuse în Austria, din cauza pandemiei de COVID-19, nu afectează încă șoferii de camion și pe cei implicați în transportul de mărfuri.

Începând de marți, 17 noiembrie, în Austria au intra în vigoare noile restricții impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

COVID-19: Noile restricții impuse în Austria nu afectează șoferii de camion

Conform informațiilor primite de la Camera de Comerț a Austriei (WKÖ) aceste restricții nu sunt încă valabile și pentru cei care lucrează în transporturi și logistică, pentru aceștia recomandările fiind de a respecta măsurile de distanțare și de protecție (mască pe față care să acopere gura și nasul, dezinfectarea și spălarea frecventă pe mâini).

VEZI ȘI: BAG continuă acțiunile pentru depistarea celor care fac cabotaj ilegal în Germania

Conform reprezentanților WKÖ, pentru șoferii de camion nu se schimbă nimic de marți, 17 noiembrie, atunci când sunt în interes de serviciu. Totuși aceștia sunt obligați să completeze un formular care să certifice că circulă în interes de serviciu pe drum.

Formularul poate fi descărcat accesând – https://www.wko.at/branchen/transport-verkehr/gueterbefoerderungsgewerbe/infos-zu-corona-fuer-das-gueterbefoerderungewerbe.html#heading_Bestaetigung_Schluesselarbeitskraft.

Conform noilor reglementări impuse, în Austria se vor închide toate magazinele care nu comercializă mărfuri de strictă necesitate, iar ieșirea din casă se face doar pentru motive bine întemeiate.

Noile reglementări sunt valabile până la data de 6 decembrie, restricțiile de circulație fiind impuse în prima fază doar până la data de 26 noiembrie.

Din aceeași categorie...

Back to top button