COVID-19: Renault Trucks are în plan concedierea a sute de angajați

COVID-19: Renault Trucks are în plan concedierea a sute de angajați
Afectat de criza economică globală post COVID-19 și de scăderea cererii de camioane, Renault Trucks are în plan concedierea a 463 de angajați, în Franța.

După câțiva ani în care clienții și-au reînnoit masiv flotele de camioane, Renault Trucks își vede activitățile comerciale afectate de criza economică mondială post COVID-19 și de încetinirea cererii de camioane.

COVID-19: Renault Trucks are în plan concedierea a sute de angajați

Producătorul francez de camioane anticipează o scădere semnificativă pe piața camioanelor în 2020 și nu se așteaptă ca activitatea economică să revină la nivelurile anterioare crizei pe termen scurt și mediu.

Compania simte deja efectele fragilității economice a sectorului de transport și prezice o încetinire durabilă a cererii clienților. Consecința imediată a acestei situații este o scădere semnificativă a veniturilor. De altfel, criza economică post COVID-19 va avea un impact puternic și de durată asupra rezultatelor Renault Trucks.

Astfel, pentru a restabili competitivitatea și a asigura o creștere pe termen lung, Renault Trucks, subsidiară a Volvo Group, intenționează să-și ajusteze organizația la o cerere mai scăzută a pieței, accelerând în același timp transformarea acesteia și concentrându-se pe experiența clienților, a șoferului și a tranziției energetice.

VEZI ȘI: Volvo Group va concedia 4.100 de angajați din toată lumea

Concret, asta ar putea duce la concedierea a 463 de angajați cu ”gulere albe” în Franța. În paralel, Renault Trucks are în vedere crearea de noi locuri de muncă prin asigurarea anumitor activități, ceea ce ar reduce efectul concedierilor.

Pentru a atinge acest obiectiv, conducerea Renault Trucks va colabora strâns cu sindicatele reprezentative la un acord-cadru pentru proiectul planificat de ajustare a forței de muncă sub forma unui sistem colectiv de reziliere contractuală.

Acest proiect ar fi însoțit și de transferuri interne de competențe și măsuri de perfecționare, pentru a permite companiei să facă față noilor provocări ale industriei producătoare de camioane.

Follow #infotrucker