Economic

COVID-19: Volvo Group va concedia 4.100 de angajați din toată lumea

Volvo Group resimte impactul pandemiei de COVID-19 asupra economiei globale și va concedia 4.100 de angajați din toată lumea, majoritatea fiind de la birouri.

Pandemia de COVID-19 și măsurile globale luate pentru combaterea acesteia au creat o situație de piață cu un serios impact asupra industriei de camioane. Acest lucru îl resimte și Volvo Group, care a anunțat o serie de măsuri dure de ajustare a organizației, care includ și o reducere a numărului de angajați în cadrul Volvo Trucks și Renault Trucks.

”Cererea pentru produsele noastre va scădea în viitor și trebuie să continuăm să ne adaptăm organizația în consecință. În același timp, vom accelera schimbarea competenței necesare pentru noile tehnologii și modele de afaceri”, spune Martin Lundstedt, președintele și CEO Volvo Group.

De la mijlocul lui 2009, Volvo Group și-a ajustat nivelul activității prin utilizarea flexibilității, anularea contractelor temporare și de consultanță. În a doua jumătate a lui 2020, planurile grupului suedez sunt de a concedia 4.100 de angajați, din care 1.250 doar din Suedia. În Franța, Renault Trucks au anunțat că va restructura organizația cu 463 de locuri de muncă.

Necesitatea reducerilor de personal ar fi fost mai mare fără diversele pachete de sprijin guvernamental care permit reducerea timpului de lucru și alte măsuri similare.

VEZI ȘI: BPW lansează 9t AIrlight II, cea mai ușoară axă pentru semiremorci

Reducerea personalului va fi implementată în diferite moduri în cadrul Volvo Group, în funcție de situația afacerii pe plan local, legislația țării și practicile pieței muncii. În unele țări, inclusiv Suedia sau Franța, măsurile planificate includ concedieri.

„Vom lucra în echipă cu sindicatele pentru a implementa această adaptare în mod responsabil”, mai spune Martin Lundstedt.

De asemenea, Lundstedt dă asigurări că Volvo Group va menține o poziție puternică, se va adapta la noua situație a pieței și va rămâne un lider în transformarea către soluții de transport și infrastructură durabile.

Din aceeași categorie...

Back to top button