Crește tariful de tranzit pentru camioanele Euro III la Mont Blanc

Crește tariful de tranzit pentru camioanele Euro III la Mont Blanc

Administratorul tunelului rutier Mont Blanc a anunțat că va crește tariful de tranzit cu 5% pentru camioanele Euro III.

Începând cu 1 aprilie 2018, tariful de tranzit pentru camioanele Euro III prin tunelul Mont Blanc și Frejus va crește cu cinci procente, urmând ca pe viitor acestea să fie interzise.

Pe 24 noiembrie 2017, comisia interguvernamentală italiano-franceză a stabilit creșterea tarifului de tranzit pentru camioanele Euro III, pentru a facilita tranzitul prin tunelul Mont Blanc a vehiculelor cu normă de poluare mai curată, în scopul îmbunătățirii calității aer în Valea Aosta și Valea Arvei superioare.

Prin urmare, compania Sitmb, care administrează tunelul în partea italiană a anunțat că de la 1 aprilie 2018 acest tarif va fi majorat cu 5%.

Majorarea tarifului de tranzit pentru camioanele Euro III reprezintă un prim pas în eliminarea pe viitor a acestora în tunelurile Mont Blanc și Frejus.

În prezent, prețul pentru o trecere dus-întors, fără abonament, este de 508.9 de euro (Franța-Italia), respectiv 517.4 de euro (Italia-Franța), conform site-ului oficial ATMB.

VEZI ȘI: Nokian Tyres aniversează 120 de ani de la inventarea anvelopei de iarnă

În cazul în care plata se efectuează electronic, atunci tariful de tranzit pentru transportul de mărfuri grele vine cu o reducere de 75% la retur. Pentru a beneficia de această facilitate, transportatorii trebuie să facă plata nu mai târziu de a șaptea zi, ora 23:59 de la prima trecere.

Crește tariful de tranzit pentru camioanele Euro III la Mont Blanc

Tarifele de tranzit ale tunelului Frejus, începând cu 1 aprilie 2018

 

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2018 tariful de tranzit nu va mai poate fi platit cu cecuri. Celelalte metode de plată (cardurile de credit și numerar) rămân valabile.

Pentru cei care tranzitează de mai mult de 2 ori pe an tunelul Mont Blanc sau Frejus este recomandat să utilizați cadrul Frejus, care poate fi comandat prin TSG euroShell.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.