Creștere a camioanelor cu normă de poluare Euro VI în Germania

Creștere a camioanelor cu normă de poluare Euro VI în Germania
Peste 80% din numărul kilometrilor supuși taxării în Germania au fost parcurși de camioane care au norma de poluare Euro VI.

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) a anunțat că 80% dintre kilometri pentru care s-au plătit taxe, au fost parcurși cu camioane care au norma de poluare Euro VI.

Creștere a camioanelor cu normă de poluare Euro VI în Germania

La întâlnirea anuală a BGL, pe lângă problema parcărilor de pe autostrăzile din Germania, a fost ridicată și problema poluării, reprezentanții BGL spunând că în afară de CO2 mai sunt multe alte substanțe poluante în emisiile de noxe ale camioanelor, precum oxizi de azot, particule fine de praf, monoxid de carbon și hidrocarburi.

Aceste norme de poluare sunt reglementate pe clase, iar conform ultimului raport în ceea ce privește plata taxelor de drum pentru companiile de transport și logistică, cel mai mare număr de kilometri parcurși au fost cu camioane care se încadrează în clasa de poluare Euro VI.

Creșterea este de la 2.1%, cât a fost în 2013, la 80.1 % în august 2019.

VEZI ȘI: Amenzi rutiere mai mari în Germania pentru cei care încalcă legislația

Conform clasei de poluare Euro VI, din 31 decembrie 2013, motoarele diesel au redus emisiile de noxe pentru substanțele toxice cu procentahe între 87.8% și 95%.

Principala problemă este legată de oxizii de azot care ajung în atmosferă, dar la camioanele cu norma de poluare Euro VI există un senzor care reduce automat puterea motorului în cazul în care se constată o astfel de depășire.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.