Creștere a numărului de șoferi de camion străini care poartă centura de siguranță în Germania

Creștere a numărului de șoferi de camion străini care poartă centura de siguranță în Germania
Creștere cu 10% a numărului de șoferi de camion străini care poartă centura de siguranță pe drumurile din Germania.

Conform ultimului raport al Insitutului Național de Cercetare al Traficului din Germania (BASt), numărul adulților care poartă centura de siguranță în mașină a crescut la 99%.

Creștere a numărului de șoferi de camion străini care poartă centura de siguranță în Germania

În cazul conducătorilor auto profesioniști, procentajul este mai mic, dar gradul de conștientizare al riscurilor este în creștere.

Studiul a fost efectuat pe parcursul anului 2018, acesta fiind cel mai bun procentaj în ceea ce privește utilizarea centurii de siguranță pe drumurile din Germania. Purtarea centurii de siguranță este obligatorie în Germania de la jumătatea anilor ‘70.

Și în rândul șoferilor de camion procentajul este în creștere.

Pe autostrăzi și drumurile naționale procentul a ajuns la 88%, comparativ cu 82% în 2017. Numărul celor care folosesc centura de siguranță atunci când circulă pe autostrăzi este de 90%, iar cei care merg pe drumurile naționale de 85%.

Au fost mici diferențe și în ceea ce privește țara unde au fost înmatriculate vehiculele.

VEZI ȘI: Undă verde pentru procurori de a confisca 346 de camioane ale Jost Group

Astfel, la camioanele înregistrate în Germania procentul cumulat pe autostrăzi și drumuri naționale a fost de 87%, cu 5% mai mult ca în 2017, în timp ce la camioanele înmatriculate în altă țară decât Germania procentul a fost de 89%, o creștere spectaculoasă cu 10% față de 2017.

În medie, șoferii vehiculelor comerciale de până la 3.5 tone folosesc centura de siguranță în proporție de 92%, iar peste 3.5 tone în proporție 82 %.

Șoferii de camion sunt în procent de 87%.

A fost constată o creștere de 3% și în rândul copiilor care poartă centura de siguranță în mașină.

O problemă o reprezintă în continuare bicicliștii. Doar 18%, media tuturor categoriilor de vârstă, poartă cască, iar în rândul copiilor între 6 și 10 ani, doar 82% dintre ei poartă cască atunci când circulă cu bicileta.

Follow #infotrucker