Creștere a traficului de containere din Portul Hamburg în prima parte a anului

Creștere a traficului de containere din Portul Hamburg în prima parte a anului
Peste 135 de milioane de tone de mărfuri sunt procesate anual în Portul Hamburg, cel mai mare port universal din Germania, o mare parte din această cantitate ieșind din port pe calea ferată.

În primul trimestru al anului 2019, un total de 12,5 milioane de tone de mărfuri au fost transportate pe calea ferată între Portul Hamburg și destinații din Germania și Europa, ceea ce înseamnă o creștere de 7.7%.

Creștere a traficului de containere din Portul Hamburg în prima parte a anului

Creșterea traficului de containere a fost semnificativ mai mare comparativ cu prima parte a anului 2018. În primul trimestru al acestui anu, au fost transportate pe calea ferată în total 690.000 de containere standard, cu 13.6% mai mult.

VEZI ȘI: Ford Trucks a devenit partener oficial al Campionatului European de Camioane din 2019

Această creștere a transportului feroviar se datorează în principal celor patru noi rute de transport Trans-Atalntice care leagă Portul Hamburg de SUA, Canada și Mexic.

„Portul Hamburg este cel mai mare port feroviar din Europa. Pe fondul drumurilor supraîncărcate și dorinței de transport de marfă într-un mod mai ecologic, în anii următori, transportul feroviar va câștiga importanță în transportul de mărfuri. Pentru a fi bine pregătite pentru creșterea cantităților de mărfuri, porturile vor trebui să investească în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii, precum și în digitizarea acesteia”, a declarat Axel Mattern, CEO-ul portului din Hamburg.

În opinia sa, doar cooperarea deplină a tuturor actorilor din lanțul de transport va duce la utilizarea în cel mai eficient mod a resurselor existente.

Follow #infotrucker