Știri

Creștere de 46% a numărului de accidente mortale pentru șoferii de camion

În 2021 s-a înregistrat o creștere de 46% a numărului de șoferi de camion decedați în accidente de circulație în Germania.

Germanii au prezentat statisticile accidentelor rutiere de anul trecut. În cazul autoturismelor s-a înregistrat un minim istoric după 1955, de 2.450 de decese, în scădere cu 10% față de 2020.

Creștere de 46% a numărului de accidente mortale pentru șoferii de camion

Situația nu este la fel de optimistă în rândul transportului comercial. În 2021, 70 de șoferi de camion au decedat în urma unor accidente în Germania, o creștere de 46% față de anul precedent.

Potrivit statisticilor prezentate de asociația ”Hellwach mit 80 km/h”, cele mai multe accidente s-au înregistrat în primele 7 luni ale anului (51). Finalul anului a fost din nou fatidic, cu 5 decese în decembrie.

VEZI ȘI: Transportul rutier a atins o cotă de piață record în Germania, în 2021

Printre cauzele principale ale accidentelor se numără nepăstrarea distanței de siguranță între vehicule, folosirea dispozitivelor electronice în timpul condusului, nerespectarea timpilor de odihnă, dar și necunoașterea modului în care funcționează sistemele electronice moderne de siguranță.

În cazul din urmă este menționată dezactivarea neintenționată a frânei de urgență, care se produce de multe ori chiar înaintea unei coliziuni. Pentru aceasta este nevoie ca șoferul, până atunci neatent, să atingă pedala de frână. În acel moment, puternica frână de urgență este dezactivată, în locul ei menținându-se doar frâna de picior, de obicei mult mai slabă.

Din aceeași categorie...

Back to top button