Creştere în 2013 pentru KLG Europe Logistics Romania

KLG Europe Logistics Romania a înregistrat în 2013 afaceri de 21 milioane euro, în creștere cu 11% comparativ cu anul precedent, și a demarat lucrările pentru extinderea cu 10.000 mp a centrului logistic din București.

În 2013 KLG Europe Logistics Romania a derulat un program intensiv de dezvoltare, cu rezultate pe toate liniile. Astfel, anul trecut transportul rutier internațional și național, cu un aport de 35% la afacerile companiei, a crescut cu 18% iar în portofoliu au intrat peste 350 de noi clienți pentru activitățile de transport și distribuție.

Creştere în 2013 pentru KLG Europe Logistics Romania

„Anul trecut a însemnat analiză constantă a evoluției economiei, decizii luate cu precauție și consolidare. Am reușit astfel, alături de clienții noștri, să implementăm noi proiecte și să creștem volumele, ceea ce ne-a stimulat apoi și ne-a dat încredere să pornim extinderea platformei logistice”, a declarat Dragoș Gelețu, Managing Director al KLG Europe Logistics Romania.

Proiecte și clienți noi

350 de noi clienți din diferite sectoare de activitate au intrat în portofoliul KLG Romania. Astfel, companii precum Honeywell Friction Materials, Prista Oil sau Saint-Gobain Glass Romania, au contractat serviciile de transport rutier internațional, transport maritim contanerizat, logistică și depozitare, distribuție pe plan local și transport aerian ale KLG.

Totodată, KLG asigură de anul trecut logistica pentru platforma de export a unui mare retailer internațional și operează fluxurile logistice pe plan local pentru compania Coty, unul dintre cei mai mari jucători din sectorul health & beauty.

„Am reușit în 2013 implementarea proiectului Coty, ținând cont de volume și de numărul mare de articole, în jumătate din timpul normal pentru un astfel de proiect. Am dovedit că avem capacitatea să susținem vârfuri mari de cerere și am acoperit creșteri sezoniere de 300%. Evoluția KLG se va vedea în 2014 și prin intrarea în exploatare a unui nou terminal de cross dock pentru activitatea de transport rutier intern și internațional”, a spus Dragoș Gelețu, Managing Director KLG Europe Logistics.

Pentru construcția noului terminal cross dock, care va funcționa ca o extindere de 10.000 mp a platformei logistice din București, au fost alocate fonduri în valoare de 5 milioane de euro.

Divizia KLG Trucking

Procesele din cadrul companiei au fost reorganizate în privința activităților de cărăușie, care au fost transferate către noua divizie KLG Trucking. KLG Trucking funcționează separat de KLG Europe Logistics, utilizează o flotă de autocamioane înregistrate în România și efectuează transporturi în/și pentru companii din Uniunea Europeană. Astfel, rezultatele financiare ale KLG Europe Logistics din 2013 nu încorporează, spre deosebire de anul 2012, și activitatea derulată acum prin KLG Trucking.

Estimări 2014

În privința evoluției în 2014, KLG Europe Logistics Romania previzionează o nouă creștere a businessului pe măsură ce va implementa noi activități de transport și logistică pentru noii clienți iar suprafața de depozitare de 10.000 mp va intra în exploatare. Totodată, reprezentanții companiei atrag atenția asupra evoluției macroeconomice și factorilor ce pot influența negativ mersul economiei în general și a sectorului de transport și logistică în particular.

„Din păcate 2014 pare să semene foarte tare cu 2012, când la finalul lunii ianuarie iarna a blocat întreaga Românie iar în vară criza politică a influențat negativ evoluția economică. În urmă cu două săptămâni speram că a trecut acest pericol. Vedem că acum transporturile sunt însă din nou îngreunate de precipitații și luăm în considerare că vom avea de-a face și cu influența unui an electoral”, a declarat Dragoș Gelețu.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.