ȘtiriTop News

Creștere planificată a tarifelor de taxare pentru camioane, în Germania

Un proiect de lege al guvernului federal de modificare a Legii privind taxa de drumuri naționale (BFStrMG) prevede o creștere planificată a tarifelor de taxare pentru camioane de peste 7,5 tone pentru perioada 2023 – 2027, în Germania.

Tarifele de taxare sunt stabilite în Legea federală germană privind taxa de drumuri naționale (BFStrMG). Suma totală se bazează pe distanța pe care un camion sau ansamblu o parcurge pe drumurile supuse taxării și pe o rată de taxare în cenți pe kilometru, care include o parte pentru fiecare dintre costurile de infrastructură, precum și costurile de poluare a aerului și zgomot, cunoscute sub numele de costuri externe.

Creștere planificată a tarifelor de taxare pentru camioane, în Germania

În cadrul modificării planificate a tarifelor de taxare, costurile externe pentru poluarea aerului și cea fonică, în special, vor avea o pondere mai mare.

VEZI ȘI: Presiuni mari asupra transportului rutier de a trece la camioane electrice

Modificarea tarifelor de taxare pentru camioane va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023. Proiectul de lege mai trebuie să fie adoptat de către guvern. Detaliile proiectului pot fi găsite pe pagina de internet a Ministerului Federal pentru Digital și Transport (BMDV).

Din aceeași categorie...

Back to top button