LogisticaTop News

Creștere record a serviciilor RO-LA pe axa Brenner pentru ÖBB Rail Cargo

Grupul feroviar austriac ÖBB Rail Cargo (RCG) a înregistrat o creștere semnificativă în 2021 a serviciilor RO-LA pe axa Brenner.

Anul trecut, peste 160.000 de camioane au folosit serviciul de transport combinat (RO-LA) al ÖBB Rail Cargo, pe cele două rute Wörgl – Brenner și Wörgl – Trento, un record pentru grupul austriac în ultimii 10 ani.

Creștere record a serviciilor RO-LA pe axa Brenner pentru ÖBB Rail Cargo

Cu toate acestea, serviciul RO-LA are potențialul de a transporta și mai multe camioane și astfel să se reducă și mai mult poluarea în Tirol, de care se plânge populația din zonă.

RO-LA a „performat în general foarte bine” în 2021, spune RCG. Pe toate legăturile de transport combinat (Wörgl – Brenner, Wörgl – Trento și Wels – Maribor) s-au transportat în total cu 29% mai multe camioane în 2021 decât în 2020. În același timp, au fost depășiți anii 2018 și 2019.

VEZI ȘI: Rail Cargo Group și ASFINAG fac utilizarea RO-LA mai facilă și atractivă

În total, peste 187.000 de camioane au folosit una dintre conexiunile RO-LA ale ÖBB anul trecut.

Axa Wörgl – Brenner cea mai utilizată

Majoritatea transportului de camioane pe RO-LA este încă concentrat pe axa Wörgl – Brenner și retur. Aici sunt disponibile aproximativ 20 de călătorii dus-întors pe zi. În ciuda tendinței de creștere, există „capacitate suficientă care poate fi extinsă în continuare dacă este necesar, spune ÖBB Rail Cargo.

Din aceeași categorie...

Back to top button