Creșterea prețului motorinei scoate transportatorii francezi în stradă

Creșterea prețului motorinei scoate transportatorii francezi în stradă
Transportatorii francezi anunță acțiuni de protest în nordul Franței și la granița cu Belgia împotriva creșterii preconizate a prețului motorinei cu 2 eurocenti per litru.

Pe 28 noiembrie și 5 decembrie 2019, circulația camioanelor în nordul Franței ar putea fi îngreunată de protestul anunțat de asociațiile FNTR și OTRE la Pas-de-Calais și de Hauts-de-France împotriva creșterii prețului motorinei cu 2 eurocenți per litru pentru transportul rutier, parte a unui pachet de măsuri guvernamentale.

Creșterea prețului motorinei scoate transportatorii francezi în stradă

Creșterea preconizată de 2 eurocenți per litru rezultă din reducerea accizei la motorină, de care beneficiază și transportatorii francezi.

VEZI ȘI: Uniunea Europeană consolidează normele privind gestionarea infrastructurii rutiere

Organizatorii acțiunii anunță că în cadrul protestului camioanele se vor deplasa cu viteze mici ocupând toate benzile de circulație pe autostrada A2 spre Lillereckem, lângă granița cu Belgia, respectiv autostrada A1 în direcția Lille. De asemenea, camioane vor bloca sensurile giratorii, dar și ieșirile și intrările de pe autostradă.

De asemenea, o acțiune de protest este planificată și la granița cu Belgia de la Ghyvelde și este posibil ca în zilele următoare mobilizarea să se răspândească în alte zone din Franța.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.