Criza COVID-19 a tras pe dreapta aproape 60% din camioanele din Franța

Criza COVID-19 a tras pe dreapta peste 60% din camioanele din Franța
Aproape 60% din camioanele din Franța au fost trase pe dreapta din cauza lipsei comenzilor de transport, cauzată de criza COVID-19.

Criza generată de pandemia COVID-19 în Franța este resimțită în toate sectoarele vitale ale economiei, iar industria de transport nu face excepție.

Criza COVID-19 a tras pe dreapta aproape 60% din camioanele din Franța

Dacă sectorul alimentar și cel farmaceutic încă funcționează, nu același lucru putem spune despre alte sectoare de activitate, care au fost trase complet din priză.

Din acest motiv, 86% dintre companiile de transport din Franța se confruntă cu o încetare parțială sau totală a activității, iar aproape 60% din camioanele franceze au fost trase pe dreapta din lipsă comenzilor.

Cel puțin, asta arată un studiu realizat de Federația Națională a Transportatorilor Rutieri din Franța (FNTR) în rândul a peste 2000 de companii afectate de cvasi-stagnarea economie franceze.

Același studiu mai arată că, două treimi din companiile care au raportat scăderi și cu 50% a activității la mijlocul lunii martie erau angrenate în industria de construcții și automotive.

VEZI ȘI: Un tren încărcat cu camioane a fost implicat într-un accident feroviar grav în Germania

Pentru FNTR, acest studiul dovedește că transportul reprezintă “sistemul sanguin al economiei globale”. Camioanele țin economia în mișcare și îi furnizează acesteia oxigenul de care are nevoie. Astfel, dacă acestea se opresc, în timp ce populația trebuie să stea în casă în acestă perioadă, economia nu ar mai funcționa.

Criza COVID-19 a tras pe dreapta aproape 60% din camioanele din Franța

De altfel, acesta este motivul pentru care, în urmă cu câteva zile, guvernul francez nu a putut întocmi o listă cu ariile comerciale indispensabile ”pentru că, în realitate, toată lumea este dependentă de o anumită parte din transport”, spune FNTR.

Un exemplu este comerțul online cu amănuntul.

Potrivit asociației Fevad, trei sferturi dintre comercianții online cu amănuntul și-au pierdut jumătate din activitate de la începutul restricției de ieșire în Franța. Deși numărul livrărilor de produse alimentare a crescut cu 100% în ultimele zile, această zonă reprezintă doar 2% din vânzările online.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.