Criza COVID-19 duce la concedieri pe piața de transport din Germania

Criza COVID-19 duce la concedieri pe piața de transport din Germania
Criza declanșată de pandemia de coronavirus duce la concedieri în rândul operatorilor din transport și logistică din Germania.

Chiar dacă restricțiile au început să fie relaxate în Germania, criza cauzată de pandemia de coronavirus va duce la concedieri importante în perioada următoare, inclusiv pe piața de transport și logistică.

Criza COVID-19 duce la concedieri pe piața de transport din Germania

Conform unui raport făcut de Institutul pentru Cercetări Economice Ifo, în Germania 18% dintre companii au făcut deja concedieri. Klaus Wohlrabe, directorul Institutului, a spus că în următoarea perioadă “virusul” va lovi pe piața muncii din Germania, iar restricțiile impuse se vor resimți pe viitor.

VEZI ȘI: Șofer italian de camion prins cu 48 de kilograme de droguri în Germania

Pentru piața de transport, specialiștii de la Institutul pentru Cercetări Economice Ifo prevăd că fiecare a patra companie se va confrunta cu grave probleme financiare și va fi nevoită să concedieze oameni sau chiar să închidă operațiunile. Pe sectorul de logistică situația este puțin mai bună, aici doar fiecare a cincea companie fiind în pericol.

Cei mai afectați vor fi transportatorii care au contracte cu furnizori din zona de automotive, producători de produse din piele, tipografii și alți producători de bunuri de folosință îndelungată, aceste sectoare fiind cele mai grav afectate de criza sanitară.

Situația stă mai bine pentru companiile care au avut contracte în zona de retail, construcții, industria chimică și farmaceutică.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.