Criza de pe piața asigurărilor RCA scoate transportatorii în stradă

protest național de proporții

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România are în plan organizarea unui miting de protest la mijlocul lunii decembrie în contextul actualei crizei de pe piața asigurărilor RCA.

În acest sens, UNTRR, cea mai mare asociație patronală din transporturile rutiere din România, a cerut Primăriei Municipiului București aprobarea organizării unui miting de protest pe data de 15 decembrie 2015 în fața Guvernului României, între orele 10:00 – 12:00, împotriva majorării nejustificate a tarifelor la asigurările RCA pentru vehicule comerciale peste 3.5 tone.

La protest se preconizează că vor participa aproximativ 500 de persoane și un număr limitat de autocare și camioane. Având în vedere situația actuală de pe piața asigurărilor RCA pentru vehicule comerciale peste 3.5 tone precum și a numărului mare de transportatori afectați de această creștere nejustificată, este foarte probabil ca numărul persoanelor la data organizării protestului să fie mult mai mare.

Criza de pe piața asigurărilor RCA scoate transportatorii în stradă

VEZI ȘI: Protest național de proporții pregătit de transportatori

UNTRR asigură PMB că miting-ul se va desfășura în condiții pașnice, civilizate și nu va degenera în acte de violență.

Vă reamintim că, atât UNTRR cât și FORT au atras atenția în repetate rănduri asupra blocării pieței asigurărilor RCA, cu mult înainte ca situația actuală să apară.

VEZI ȘI: RCA-ul pentru camioane a ajuns în medie la 5.000 euro!

UNTRR a avut în data de 24.11.2015 mai multe discuții cu Mișu Negrițoiu – Președintele ASF și cu membrii Comisiei de Buget Finanțe din Senatul României, pe tema creșterii costurilor cu asigurările RCA pentru transportatorii rutieri și pericolul blocării acestei piețe.

De altfel, în ultimul comunicat de presă emis de UNTRR, asociația atrăgea atenția asupra faptului că fiecare moment de întârziere al autorităților în ceea ce privește măsurile pentru soluționarea crizei RCA-urilor, duce inevitabil la colaps.

Mai mult, se pare că încă 3 firme de asigurări ar trebui să primească cartonaș roșu din partea ASF, însă Fondul de Garantare abia dacă va acoperi situația creată în piață de Astra.

CITEȘTE ȘI:
UNTRR avertizează că piața RCA este în pragul colapsului
UNTRR solicită intervenția Guvernului pentru fixarea valorilor RCA
Criza asigurărilor RCA pentru camioane

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker