Camioane

Criza de semiconductori oprește producția în fabricile Volvo Group

Volvo Group a anunțat că, din cauza crizei mondiale de semiconductori, producția din fabricile sale de camioane va fi oprită până la patru săptămâni.

Criza globală de semiconductori va avea un impact major asupra producției Volvo Group Trucks. Începând din trimestrul al doilea al acestui an, fabricile Volvo Trucks și Renault Trucks vor implementa un program global de oprire a producției.

Criza de semiconductori oprește producția în fabricile Volvo Group

În funcție de fabrică, durata totală a întreruperilor este estimată între două și patru săptămâni. În plus, aceste tulburări sunt așteptate să afecteze și alte domenii de business ale grupului.

VEZI ȘI: Volvo a început producția de serie a noilor generații de modele FH, FH16, FM și FMX

O problemă este și că vizibilitatea în ce privește lanțul global de aprovizionare cu semiconductori, dar și cu alte componente esențiale, este foarte redusă. Astfel, incertitudinea privind evoluția ulterioară a situației este înaltă.

”Aceste probleme vor avea un efect negativ asupra cifrei de afaceri și fluxului de numerar. Volvo Group și partenerii săi de afaceri lucrează din greu pentru minimizarea numărului de vehicule afectate și a impactului asupra clienților, prin menținerea flexibilității de a putea crește capacitatea de producție imediat ce va fi posibil”, se arată într-un comunicat al Volvo Group.

Din aceeași categorie...

Back to top button