ȘtiriTop News

Soluție disperată pentru criza de șoferi din Marea Britanie: camioanele armatei

Criza de șoferi profesioniști din Marea Britanie, provocată de Brexit și coronavirus, determină găsirea de soluții disperate.

”Camioanele armatei ar trebui să fie pregătite pentru a distribui alimente”, spune James Bielby, director al Federației Distribuitorilor Angro (FWD).

Soluție disperată pentru criza de șoferi din Marea Britanie: camioanele armatei

Într-un material publicat de Daily Mail, Bielby spune că situația a atins un punct critic, magazinele de proximitate începând să rămână fără marfă din cauza lipsei șoferilor de distribuție.

Lanțurile de baruri și restaurante sunt de asemenea afectate, în special în ce privește livrările de alimente proaspete. De asemenea, există temerea că în curând ar putea fi afectată alimentarea benzinăriilor cu produse petroliere.

VEZI ȘI: Marea Britanie acceptă semiremorci de 15,65 metri lungime

Potrivit șefului FWD, în acest moment există un deficit de 70.000 de șoferi de camioane grele în Marea Britanie. ”Suntem suficient de îngrijorați pentru a sugera ca Guvernul să ia în considerarea pregătirea camioanelor armatei pentru distribuția de alimente”, a declarat Bielby.

FWD a mai cerut guvernului să permită din nou relaxarea regulilor privind timpii de condus pentru șoferii profesioniști. Această măsură a fost folosită în timpul vârfului crizei Covid-19, dar a fost abandonată de curând.

Din aceeași categorie...

Back to top button