Logistica

Criza gazelor naturale poate afecta depozitele frigorifice

Creșterea galopantă a prețurilor gazelor naturale afectează lanțul de aprovizionare de la servicii de transport la logistică, inclusiv depozitele frigorifice.

Pentru a menține cumva lucrurile într-o zonă profitabilă pentru toată lumea, European Cargo Association of International Freight Forwarders face un apel către toți cei implicați cu privire la viitorul nu foarte roz.

Criza gazelor naturale poate afecta depozitele frigorifice

În câteva luni, criza economică și prețurile în creștere ale gazelor naturale vor afecta din plin depozitele frigorifice. Operatorii de logistică ar trebui să ia măsuri urgente și să anticipeze toate situațiile, iar asociația recomandă, în primul rând, semnarea unor contracte de asigurare pentru toate bunurile ținute în depozite și transportate.

Primele semne de alarmă s-au tras în Germania, în momentul în care autoritățile au menționat că ar putea renunța complet la gazele rusești.

VEZI ȘI: Dachser pune în operare primele sale camioane electrice cu hidrogen

Nikolja Grabowski, membru al asociației internaționale, menționează că singura cale de scăpare a celor care dețin depozite frigorifice și a transportatorilor o reprezintă asigurările. Nu va putea fi invocată forța majoră, întrucât autoritățile și furnizorii de gaze au anunțat cu privire la posibile reduceri ale livrărilor.

Aceeași asociație îi îndemnă pe cei care fac transport cu produse refrigerate să-și anunțe clienții cu privire la posibile întreruperi ale lanțului de aprovizionare sau cu surplus de produse.

Din aceeași categorie...

Back to top button