Croația. Măsuri mai drastice pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului

Croația. Măsuri mai drastice pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului
Parlamentul croat a adoptat modificări ale legii privind siguranța rutieră care prevăd sancțiuni mai drastice pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului.

Conform modificărilor convenite la începutul acestei luni, opt dintre cele mai grave infracțiuni vor suporta o amendă de 15.000 HRK (2.000 EUR) și 20.000 HRK (2.700 EUR) în loc de 5.000 HRK (675 EUR) și respectiv 10.000 HRK (1.350 EUR).

Croația. Măsuri mai drastice pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului

Croații spun că amenzile mărite se vor aplica unor infracțiuni grave precum conducerea pe sensul opus pe autostradă, depășirea limitei de viteză cu peste 50 km/h, traversarea intersecțiilor pe culoarea roșie a semaforului, refuzarea testării alcoolemiei, conducerea sub influența alcoolului sau conducerea autovehiculului cu un permis suspendat.

VEZI ȘI: Ford Trucks și-a extins rețeaua de service din Europa de Vest

De asemenea, croații spun că în cazurile în care un șofer comite aceeași infracțiune pentru a doua oară în termen de trei ani, permisul de conducere va fi suspendat pe cel puțin șase luni, iar pentru a treia infracțiune comisă ulterior, permisul va fi suspendat pentru cel puțin un an.

Amendamentul prevede confiscarea temporară a unui vehicul în cazul în care încălcările legislației se repetă.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.