Crosswind Assist disponibil retrofit pentru Mercedes-Benz Sprinter (model după 2012)

Crosswind Assist disponibil retrofit pentru Mercedes-Benz Sprinter (model după 2012)

Mercedes-Benz a anunțat că sistemul Crosswind Assist este de acum disponibil ca soluție retrofit și pentru o gamă variată de modele Sprinter. Pentru ca sistemul să poată fi montat, este important ca vehiculul să fie echipat cu versiunea curentă de Adaptive ESP – disponibil pe gama Sprinter începând cu ianuarie 2012. Aproape toate modelele Mercedes-Benz Sprinter fabricate între 2012 ?i jumătatea lui 2013 pot fi echipate retrofit cu sistemul Crosswind Assist.

Începând cu jumătatea lui 2013, sistemul de siguranță activă Crosswind Asssist a intrat în echiparea standard pe aproape toate variantele de Sprinter. Rețeaua de dealeri Mercedes-Benz va oferi clienților informații despre opțiunile specifice și procedurile despre montarea retrofit profesională. Conform Mercedes-Benz costurile intervențiilor de montare retrofit a sistemului sunt scăzute, în Germania, acestea ajung la 200 de euro cu tot cu instalare.

Crosswind Assist disponibil retrofit pentru Mercedes-Benz Sprinter (model după 2012)

Crosswind Assist îmbunătățește siguranța și ameliorează efortul șoferului
Sistemul Crosswind Assist este una dintre cele cinci noi sisteme de siguranță cu care cea mai recentă generație Mercedes-Benz Sprinter a fost echipată, într-o dimensiune complet nouă de tehnologie a siguranței în segmentul van. Senzorii săi detectează forțelor care acționează din lateral asupra vehiculului atunci când traversați un pod sau depășiți un camion. Acesta acționează sistemul de frânare, prin intermediul sistemului ESP la roțile de pe partea vehiculului care se confruntă cu vânt lateral, contracarând efectul vântului lateral. Pe lângă creșterea siguranței rutiere, sistemul ameliorează și efortul exercitat asupra coloanei vertebrale și a mușchilor șoferului. Sistemul este activ de la o viteză de 80 km/h iar intervenția sistemului în corecția vehiculului este semnalizată printr-un martor ce se aprinde în bord.

La momentul lansării noului Sprinter, Mercedes-Benz a fost singurul producător care a oferit această soluție pe segmentul de comerciale ușoare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.