Crosswind Assist în standard pe Sprinter începând cu iunie 2014

Crosswind Assist în standard pe Sprinter începând cu iunie 2014

La nici un an de la introducerea sa pe gama de comerciale ușoare, sistemul Crosswind Assist este standard pe mai multe versiuni Mercedes-Benz Sprinter.

Dacă în primă fază acesta a fost disponibil ca opțional doar pe câteva versiuni de echipare ale producătorului german, începând cu iunie Crosswind Assist a intrat în standard pentru mai multe versiuni de Sprinter.

Astfel, inovativul sistem de siguranță intră în echiparea de serie pentru variantele de 3 tone, Sprinter 4×4 de 3.5 tone (marfă și persoane) precum și autoșasiu (pick-up, benă basculabilă sau box).

Sistemul a fost retestat pentru versiunile de autoșasiu tip box, deoarece suprafața mare de contact cu vântul lateral reprezintă un risc ceva mai ridicat față de variantele autoșasiu pick-up sau benă basculabilă unde suprafața de contact cu vântul lateral este redusă.

Cum acționează Crosswind Assist
Senzori detectează forțele care acționează asupra vehiculului prin rafale de vânt laterale, ce pot apărea fie la traversarea unui pod sau când se depășește un camion.

Pentru a corecta o situație de vând lateral, sistemului ia în considerare viteza vehiculului, sarcina și caracteristicile de conducere ale șoferului.

Astfel, acesta acționează frână pe partea care se confruntă cu vânt lateral prin intermediul sistemului SPA, contracarând interferența vânt.

În momentul detecției și intervenției sistemului asupra unei situații de vânt lateral, un martorul luminos devine vizibil pe instrumentarul de bord, atenționând astfel șoferul.

Crosswind Assist se activează de la 80 km/h, atunci când riscul de răsturnare datorită forțelor laterale este foarte mare.

Crosswind Assist este unul din cele cinci noi sisteme introduse de Mercedes-Benz pe modelul Sprinter ce fac din aceasta unul din cele mai avansate vehicule comerciale ușoare de pe piață.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.