LogisticaTop News

CTP a ajuns la un total de 2,91 milioane metri pătrați de spații de depozitare

Prin achiziția a celor 270.000 mp de depozite și 30 hectare de teren, CTP ajunge la un total de 2,91 milioane metri pătrați de spații de depozitare moderne și sustenabile de clasă A.

CTP, liderul pieței europene în domeniul dezvoltării și administrării de proprietăți industriale și logistice, a finalizat achiziția unui impresionant portofoliu industrial de la Globalworth, un investitor de top în sectorul birourilor din Europa Centrală și de Est. Tranzacția include 270.000 metri pătrați de spațiu industrial și 30 de hectare de teren, răspândite în șase locații strategice din România.

Portofoliul industrial achiziționat de CTP de la Globalworth reprezintă o mișcare strategică semnificativă pentru ambele companii.

Cele șase parcuri industriale achiziționate sunt ideal amplasate, două dintre ele fiind în apropierea altor proprietăți CTP (în București și Arad), iar restul întărind prezența companiei în regiune (Pitești, Oradea, Timișoara).

Remon Vos, CEO-ul CTP Group, a subliniat importanța acestei achiziții, care nu doar că mărește considerabil portofoliul companiei în România cu peste 270.000 metri pătrați, dar și adaugă 40 de noi chiriași la lista sa diversificată. Achiziția include, de asemenea, 30 de hectare de teren suplimentar, facilitând astfel expansiunea CTP în vestul României și aducând beneficii atât chiriașilor, cât și comunităților locale.

VEZI ȘI: DB Schenker, proiect gigant cu tamburi de cablu

Dennis Selinas, CEO-ul Globalworth, a explicat că vânzarea acestui portofoliu secundar reprezintă o reafirmare a angajamentului companiei de a se concentra pe segmentul de birouri, unde are avantaje competitive semnificative. Această mișcare strategică va permite Globalworth să direcționeze mai multe resurse către dezvoltarea afacerii principale, inovând și adăugând valoare pentru chiriași și acționari, totodată crescând lichiditatea companiei și pregătind-o pentru viitoare oportunități strategice.

Alessandro Gallinella, fondatorul AGBC, a exprimat onoarea de a fi intermediat achiziția unei părți din portofoliul logistic al Globalworth în România, punând în valoare expertiza și abordarea strategică a firmei sale pentru a realiza această tranzacție emblematică în sectorul imobiliar regional.

În final, această achiziție marchează un moment important pentru CTP în România, atingând un total impresionant de 2,91 milioane metri pătrați de spații de depozitare moderne și sustenabile de clasă A, consolidând astfel poziția companiei pentru creștere și expansiune în continuare.

Din aceeași categorie...

Back to top button