Logistica

CTPark Bucharest North depășește borna de 200.000 de metri pătrați

CTP a investit circa 160 de milioane de euro în extinderea CTPark Bucharest North, a cărui suprafață va depăși până la finalul anului borna de 200.000 mp, ca urmare a cererii puternice pentru închiriere.

CTP a livrat recent chiriașilor săi peste 100.000 mp de spații (95% închiriate) în CTPark Bucharest North, poziționat ca un nou hub logistic pentru piața de e-commerce din România. Parcul este amplasat în zona Ștefănești – Afumați, un hub logistic consacrat, pe Centura de Nord a Bucureștiului, aproape de autostrada A3 și Drumul Național 2 (DN2).

CTPark Bucharest North depășește borna de 200.000 de metri pătrați

Apropierea parcului industrial de București și forța de muncă locală calificată au atras mai multe companii de e-commerce în proiect, inclusiv supermarketul online sezamo.ro (parte a grupului Rohlik Group – cel mai
mare retailer online european de produse alimentare), Mobexpert (cel mai mare distribuitor de mobilă și accesorii din România), Micul Fermier (furnizor de unelte și echipamente pentru casă și grădină) și Boutique Mall (retailer de modă și accesorii).

România a înregistrat cea mai rapidă creștere a cumpărăturilor online dintre toate piețele din Europa Centrală și de Est, cu 27% în ultimii cinci ani, înaintea Cehiei și Croației, ambele la aproximativ 25%.

”În CTPark Bucharest North am dezvoltat și am închiriat cu succes peste 116.000 mp. Ritmul închirierii în această primă fază a depășit așteptările noastre inițiale, astfel că am accelerat planurile de dezvoltare pentru încă 94.000 mp, care sunt în prezent în construcție. Depășirea bornei de 200.000 mp va consolida CTPark Bucharest North ca noua destinație majoră pentru e-commerce și logistică”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head CTP România.

VEZI ȘI: Au început lucrările de construcție la CTPark Oradea Cargo Terminal

CTPark Bucharest North oferă spații flexibile pentru închirierea pe termen mediu și lung, începând cu suprafețe de la 500 mp în noile clădiri CTFlex, până la 40.000 mp în clădirile CTSpace. Parcul acoperă diverse tipuri de spații industriale și logistice, de la temperatură controlată până la zone dedicate comerțului electronic. CTP intenționează să extindă CTPark Bucharest North cu noi proiecte, inclusiv un Clubhaus multifuncțional, care va contribui la calitatea vieții tuturor celor care lucrează acolo.

În afară de CTPark Bucharest North, CTP deține alte cinci parcuri industriale în jurul Capitalei, inclusiv în vest (CTPark Bucharest West și CTPark Bucharest, pe autostrada A1), în nord (CTPark Chitila și CTPark Mogoșoaia) și în sud, în Popești – Leordeni (CTPark Bucharest South).

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,1 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta. Până la finalul anului, portofoliul dezvoltatorului este așteptat să depășească 2,5 milioane mp.

Din aceeași categorie...

Back to top button