Știri

Culoarul de salvare, obligatoriu și în Polonia. Amendă de 500 de euro

Obligația de a crea un culoar de salvare în cazul unui accident este una dintre noutățile Codului Rutier din Polonia. Recent, un șofer de camion a primit prima astfel de amendă.

Începând de la 1 ianuarie 2022, în Polonia este obligatorie formarea unui culoar de salvare, care să permită intervenția autorităților în caz de accident. Amenda pentru încălcarea regulii poate fi între 500 și 2500 de zloți (aproximativ 102-510 euro).

Culoarul de salvare, obligatoriu și în Polonia. Amendă de 500 de euro

Pe autostrada A4 din Polonia, lângă Legnica, pe secțiunea fără bandă de urgență, s-a petrecut recent un accident între două autoturisme. Printre forțele de intervenția trimise la fața locului s-a aflat și o mașină de poliție, care, în timp ce înainta pe culoarul de salvare creat de celelalte mașini din zonă, s-a blocat în spatele unui camion.

VEZI ȘI: Polonia extinde programul maxim de condus, până la 2 aprilie

Ofițerii au decis să intervină și au emis șoferului de 38 de ani amenda maximă. ”Deși regulamentul impune obligația șoferilor de a facilita trecerea vehiculelor de intervenții, nu toți o respectă în practică. Ofițerii au intervenit imediat și au amendat șoferul iresponsabil cu 2.500 de zloți”, se arată în comunicatul Poliției din Legnica.

”O amendă, totuși, nu atât de severă precum comportamentul care poate contribui la pierderea vieții sau sănătății unei persoane. Serviciile de urgență se străduiesc adesea să ajungă la locul accidentelor, iar asistența este semnficativ întârziată. În accidentele care amenință viața, orice secundă contează”, mai spun polițiștii polonezi.

Culoarul de salvare, obligatoriu și în Polonia. Amendă de 500 de euro

Din aceeași categorie...

Back to top button