In Focus

Cum a menținut China funcțional sectorul de transport în timpul crizei COVID-19

De la izbucnirea pandemiei COVID-19, sectorul de transport din China a jucat un rol foarte important atât în prevenirea și controlul răspândirii virusului, cât și în restabilirea ordinii sociale și pornirea economiei.

Până la finalul lunii martie, camioanele chineze au livrat 391.300 de tone de echipamente medicale vitale și bunuri de larg consum în provincia Hubei, regiunea din China cea mai afectată de criza COVID-19.

Cum a menținut China funcțional sectorul de transport în timpul crizei COVID-19

Așa cum era normal în urma impunerii soluțiilor de distanțare socială și autoizolare la domiciliu, sectorul de transport de pasageri din China a scăzut în lunile ianuarie și februarie cu peste 52% față de perioada similară din 2019. Și transportul de mărfuri pe distanțe lungi a scăzut cu 24.8% în aceeași perioadă.

VEZI ȘI: Franța, Germania, Italia și Spania cer intervenția imediată a UE în transport

Dar pentru a trece cu bine peste situația mai puțin favorabilă, autoritățile din China au venit cu următoarele propuneri:

  • eliminarea tuturor taxelor de drum pe tot teritoriul țării pentru toate tipurile de vehicule până la finalul pandemiei.
  • vehiculele care transportă/au transportat echipamente mediale vitale și personal medical nu au mai fost supuse controalelor.
  • suport financiar firmelor mici și mijlocii care se ocupă cu transportul bunurilor esențiale.

Iar conform rapoartelor venite din China, aceste reguli au ajutat sectorul, iar în acest moment se văd deja cum măsurile au funcționat. În perioada următoare, China va slăbi regulile cu privire la deplasarea populației și va încuraja sectorul de transport.

Din aceeași categorie...

Back to top button