Camioane

Cum accelerează camionul electric Nikola Tre (VIDEO)

Nikola a publicat recent un videoclip în care putem vedea cum accelerează camionul electric Tre BEV: de aproximativ două ori mai rapid ca un diesel, dar nu chiar silențios.

Nikola continuă testele din SUA cu primul său model electric cu baterii, bazat pe un șasiu Iveco S-Way. În filmuleț putem vedea cum accelerează camionul electric Nikola Tre pe șosea. Testele au loc cu încărcătură și plecare de pe loc, până la viteze de 45 de mile pe oră (72 km/h).

Cum accelerează camionul electric Nikola Tre (VIDEO)

Potrivit producătorului, camionul electric ar trebui să accelereze de două ori mai repede decât unul diesel de serie. Din materialele video putem observa că accelerația este destul de susținută, dar este greu să tragem o concluzie despre performanțe, deoarece nu știm cât de grea este încărcătura.

Totuși, viteza pare a progresa foarte lin, ca în cazul oricărui vehicul electric. În schimb, camionul nu este nici pe departe atât de silențios precum ne așteptam, cel puțin cu pedala de accelerație călcată la fund. Zgomotul este însă total diferit de al unui camion diesel.

VEZI ȘI: DPD Elveția a început să opereze un camion electric cu autonomie de 760 km

Potrivit celor mai recente date tehnice anunțate de Nikola, modelul Tre BEV va avea un motor electric de 645 CP (aproximativ 480 kW). Pachetul de baterii poate avea până la 750 kWh, ce asigură o autonomie de până la 300 de mile (483 km).

Încărcarea se poate face la stații rapide cu putere instalată de până la 350 kW. Astfel, încărcarea completă a pachetului de baterii de top s-ar putea face în mai puțin de 2,5 ore.

Din aceeași categorie...

Back to top button