Cum afectează „Pactul Ecologic european” sectorul de transport

Cum afectează "Pactul Ecologic european" sectorul de transport
Pactul Ecologic european ar urma să intre în vigoare începând cu martie 2020, iar sectorul de transport va fi unul dintre cele vizate schimbărilor.

Transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 este cea mai mare provocare și oportunitate a epocii noastre.

Cum afectează "Pactul Ecologic european" sectorul de transport

Pentru a reuși acest lucru, Comisia Europeană a prezentat Pactul Ecologic european, cel mai ambițios pachet de măsuri care ar trebui să le permită cetățenilor și întreprinderilor din Europa să beneficieze de tranziția către o economie verde și durabilă.

Acesta ar urma să intre în vigoare începând cu martie 2020, iar sectorul de transport va fi unul dintre cele vizate schimbărilor.

Pentru început va fi adoptată o directivă nouă cu privire la taxarea energiei, astfel încât, în viitor, să se ajungă la prețuri asemănătoare ale carburanților la nivelul întregii Uniuni.

Combustibilii alternativi reprezintă viitorul, se arată în comunicatul Uniunii Europene.

Până în 2050, analiștii spun că sectorul de transport va crește cu 300%, iar în același timp se vor dezvolta și sistemele de propulsie alternative care funcționează atât cu combustibili lichizi, cât și gazoși.

Pentru a ajunge la o economie circulară cu zero emisii, trebuie abordat sistemul well-to-wheel și nu neapărat cel care măsoară emisiile eșapamentului. Cooperarea modală reprezintă un nou proces pe care Uniunea Europeană vrea să-l introducă, astfel încât să faciliteze interconectivitatea sectoarelor de transport pentru a scădea timpii necesari, dar în același timp și pentru a diminua emisiile.

VEZI ȘI: Sistemul City Turn Assist disponibil pe modelele DAF XF și CF

În Europa, peste 50% dintre bunuri sunt transportate pe drumurile publice, iar acest lucru generează venituri anuale de peste 500 de miliarde de euro. Cinci milioane de angajați lucrează în acest sistem, iar în ultimii 20 de ani, sectorul de transport a investit consistent în tehnologii noi pentru reducerea emisiilor de CO2. Iar acum rezultatele sunt palpabile.

Reprezentanții Uniunii Europene spun că doar cooperarea dintre sectoare va putea duce la transformarea completă a continentului și la îndeplinirea Pactului Ecologic.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.