Camioane

Cum arată interiorul cabinei Scania CS23, mai lungă cu 27 cm

Scania a prezentat astăzi prima imagine cu interiorul cabinei CS23 Highline, mai lungă cu 27 cm, odată cu anunțul începerii primirii comenzilor.

În luna iunie a anului trecut, Scania a prezentat cabinele CR23 și CS23, mai lungi cu 27 cm decât versiunile convenționale R și S Highline. Începând de astăzi, noua versiune poate fi comandată pentru cabina S, motiv pentru Scania de a prezenta în premieră interiorul cabinei CS23.

Cum arată interiorul cabinei Scania CS23, mai lungă cu 27 cm

CS23 Highline este în prezent cea mai mare cabină Scania disponibilă din fabrică. Ea are podea plată, plafon înălțat la maximum și o zonă de dormit alungită. Cei 27 de cm în plus sunt vizibili datorită panoului suplimentar de pe peretele lateral, precum și a suprafeței mai mari din fața spatului.

Odată cu extinderea suprafeței de dormit, patul a fost mutat mai în spate, apărând un spațiu liber între el și scaune. Acesta poate fi valorificat fie prin montarea unor scaune pivotante, fie prin montarea unui pat mai mare, de 100 cm lîțime. Ambele echipamente sunt opționale.

VEZI ȘI: Scania 460 R Super a câștigat Testul de 1000 de puncte din 2022

Așa cum am scris deja, noile cabine nu se vor un concurent al noilor cabine XG și XG+ de la DAF, ci al cabinei Globetrotter XXL de la Volvo. La fel ca XXL, CS23 Highline nu respectă noile reguli UE privind extinderea dimensiunilor maxime ale combinațiilor de vehicule, putând fi folosite doar în anumite țări sau în anumite aplicații. De aceea, noile cabine Scania sunt produse doar în serie mică, la fabrica Laxa Special Vehicles.

Volvo Globetrotter XXL este cu 25 cm mai lungă decât Globetrotter XL, toată lățimea suplimentară regăsindu-se la nivelul patului (105 cm). În schimb, modelele DAF XG și XG+, singurele cabine extinse care pot fi folosite în prezent în întreaga UE cu semiremorci normale, pot fi echipate cu scaune pivotante, dar nu și cu un pat mai lat de 80 cm.

Cum arată interiorul cabinei Scania CS23, mai lungă cu 27 cm

Din aceeași categorie...

Back to top button