Cum funcționează un camion electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen?

Cum funcționează un camion electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen
Scania oferă informații despre cum funcționează un camion electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen și care sunt beneficiile utilizării lui.

Electrificare, sisteme de conducere autonomă, versiuni hibride sub diferite forme și combustibili alternativi sunt câteva dintre soluțiile pentru care s-au investit sume majore în ultimii ani.

Cum funcționează un camion electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen?

Una dintre cele mai interesante și, probabil, soluția viitorului este propulsia bazată pe pile de combustie pe bază de hidrogen.

Acum, Scania vine cu o serie de explicații pentru a înțelege cum funcționează această tehnologie și care sunt beneficiile ei.

În ultimii ani, Hedvig Paradis, specialist în această tehnologie, spune că în ultimii ani au fost descoperite o serie de modalități pentru punerea pielelor de combustie pe bază de hidrogen într-o lumină nouă.

„Mai mulți clienți din diferite regiuni ale lumii au nevoie de soluții diferite de transport, iar pilele de combustie pe bază de hidrogen poate fi una dintre ele. Spre exemplu, în Japonia, Coreea de Sud sau California, există entități care fac push pentru dezvoltarea acesteia și pentru construcția unor stații de alimentare cu hidrogen”, spune Hedvig Paradis.

În cazul pilelor de combustie pe bază de hidrogen, rezultatul la „țeava de eșapament” este apa. Emisiile sunt zero, iar hidrogenul poate fi produs prin procese regenerabile fără afectarea mediului înconjurător.

VEZI ȘI: ASKO utilizează camioane electrice alimentate cu hidrogen

În același timp, pilele de combustie pe bază de hidrogen au un avantaj major în ceea ce privește alimentarea. Pentru umplerea completă a unui rezervor cu hidrogen ai nevoie tot de atâta timp cât cei cu motoare cu combustie internă îl petrec la pompe. Iar acest lucru face mai atractivă noua tehnologie.

Cum funcționează un camion electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen?

Una dintre marile probleme întâlnite acum o constituie dezvoltarea stațiilor de reîncărcare cu hidrogen.

„Stațiile de alimentare încă nu sunt dezvoltate, deși există activitate minoră în sectorul infrastructurii. Companii precum Asko și-au dezvoltat propriile stații într-un mediu perfect controlat. Dar e nevoie de soluții sustenabile cu un impact asupra mediului cât mai mic”, a declarat Hedvig Paradis.

Modul de funcționare al unui sistem cu pile de combustie cu hidrogen este simplu. O celulă generează electricitate prin procesul de electroliză folosind hidrogen și oxigen.

Electricitatea generată este folosită de motoarele electrice sau, pentru scurte momente, este stocată în baterii cu o capacitate mică. Emisiile rezultate în urma procesului de electroliză nu afectează mediul, întrucât vorbim doar despre apă pură.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.