Cum poti economisi minim 10% din costul anvelopelor?

Cum poti economisi minim 10% din costul anvelopelor?

Reteta oricarui program de economisire este relativ simpla: se identifica situatia, se stabilesc masurile necesare, se aplica concluziile si se monitorizeaza permanent rezultatul.

In practica acest lucru este mai greu de facut decat de zis. Pentru un transportator, grijile zilnice legate de clienti, soferi si legislatie ii acapareaza toata atentia, fara a ramane timp si atentie pentru activitatile unde se pot face economii.

Cum poti economisi minim 10% din costul anvelopelor?

Anvelopele reprezinta una din putinele zone unde se pot face economii. Chiar daca un transportator nu poate controla costul acestora, poate in schimb sa se asigure ca face tot posibilul ca acestea sa ruleze la maxim de performanta in conditii de siguranta si cost per km redus.

Pentru a putea obtine aceste rezultate este nevoie de o abordare profesionista a achizitiei de anvelope si mai ales a mentenantei acestora. Cu resurse proprii, un control si un management corect este greu de realizat din urmatoarele cauze, comune tuturor transportatorilor: lipsa de cunostinte in domeniu, lipsa personal dedicat, dificultate in alegerea anvelopelor si alegerea acestora pe baza intereselor sau presiunii furnizorului, lipsa de constanta in asigurarea mentenantei. Daca ati identificat toate sau doar o parte din problemele de mai sus, atunci sunteti in linie cu ceilalti transportatori.

In acelasi timp, ce va poate deosebi de ceilalti concurenti ai vostri, este modul in care rezolvati toate aceste probleme.

Puteti sa le ingnorati si sa nu investiti in reducerea cheltuielilor cu anvelopele si cu carburantul.

Un exemplu
Luand ca si exemplu o flota de 30 de camioane, la un rulaj cu o presiune de numai 15% sub cea preconizata, pierderile anuale se ridica la aproximativ 13.000 EUR. La un rulaj cu 15% subpresiune, cresterea de consum de combustibil este de aproximativ 1.5%.

Este ca si cum incerci sa mergi pe bicicleta cu anvelopele dezumflate – efortul depus este mult mai mare. La acelasi rulaj cu subpresiune, se pierde 15% din potentialul kilometric al anvelopelor, ceea ce inseamana ca veti achizitiona cu 15% mai multe anvelope decat ar fi necesar. Pentru acceasi flota, acest lucru se traduce prin o cheltuiala suplimentara de aproximativ 5.000 EUR anual.

In total, la o flota de 30 de camioane pierderile anuale pot ajunge la 18.000 EUR. Aceasta suma ar putea sa ramana in buzunarul dumneavoastra sau sa o dirijati catre alte cheltuieli care aduc beneficii, cum ar fi un curs de conducere economica.

Datele de mai sus sunt calculate pe baza informatiilor disponibile la producatorii de vehicule si de anvelope. O simpla cautare pe internet va ofera toate aceste informatii, inclusiv formulare de calcul a economiilor ce se pot realiza.

Chiar in acest moment, sunt companii de transport pe piata locala care aplica deja solutii de management al anvelopelor si obtin atat avantajele financiare cat si sentimentul siguranta si de control care este la fel de important pentru un manager al unei companii de transport.

Pentru mai multe informatii despre cum poti economisi si tu bani printr-un management corect al anvelopelor, nu ezita sa ne contactezi.

Follow #infotrucker