InfoTechȘtiriTransport 4.0

Cum să scazi costurile și să administrezi eficient flota auto

Coordonarea și întreținerea unui parc de autovehicule crează multe bătăi de cap, atât pentru cei pentru care această activitate reprezintă segmentul principal de business, cum ar fi firmele de transport, curierat sau logistică dar și pentru alte companii care posedă flote.

Oricare ar fi scopul afacerii, administratorii de flote se confruntă în general cu același gen de probleme: menținerea sub control a costurilor cu flota (consum, întreținere), utilizarea eficientă a resurselor companiei și siguranța personalului și a bunurilor. În era digitalizării afacerilor, administratorii de flote au la îndemână instrumente eficiente de management al flotelor auto, care contribuie la îmbunătățirea operațiunilor și la creșterea performanței afacerii.

Un astfel de instrument este KTrack, o soluție telematică destinată monitorizării și managementului eficient al flotelor auto, cu scopul optimizării consumurilor de carburant, reducerii costurilor de întreținere și protejării bunurilor și angajaților.

Cum să scazi costurile și să administrezi eficient flota auto

Soluția KTrack pentru managementul flotelor este alcătuită dintr-o unitate de monitorizare prin GPS mobilă, instalată pe autovehicul și o aplicație web care permite monitorizarea și localizarea în timp real a obiectivului. Aplicația software este și un bun instrument de management al flotelor, care permite optimizarea rutelor și activității șoferilor, configurarea unor funcții de alertare și de securitate pentru a proteja autovehicul dar și pentru a monitoriza comportamentul conducătorului la volan. De asemenea, aplicația generează rapoarte complexe de activitate a flotei, în format tabelar sau grafic, care pot fi personalizate în funcție de nevoile și specificul business-ului.

VEZI ȘI: WebEye România încheie 2015 cu o creștere de 25%

Echipamentului de monitorizare se instalează ușor și nu afectează configurația autovehiculului. Aplicația de monitorizare este ușor de utilizat și poate fi accesată de pe orice dispozitiv fix sau mobil, conectat la internet.

KTrack este una dintre primele soluții de monitorizare și management al flotelor apărute pe piața românească. Soluția este rezultatul unei munci de cercetare-dezvoltare îndelungată și este îmbunătățită permanent pentru a preîntâmpina cerințele diversificate ale clienților și pentru a integra noile tehnologii ale momentului.

Ce beneficii îți aduce Ktrack?
Cu ajutorul sistemului de management al flotei, KTrack, responsabilii de logistică sau administratorii de parcuri auto pot optimiza şi eficientiza cheltuielile generate de flota pe care o coordonează într-un timp foarte scurt.

KTrack permite gestionarea cu uşurinţă a acestor situaţii, care aduc pierderi semnificative în bugetul companiilor. Iata ce puteți realiza cu ajutorul acestei soluții:

 • Monitorizarea în timp real a activităţii şoferilor şi a întregului parc auto
 • Monitorizarea traseelor efectuate, eliminarea orelor suplimentare nejustificate şi a abaterilor de la traseu
 • Monitorizarea consumului şi a nivelului de carburant
 • Dovada electronică a livrării mărfii transportate
 • Monitorizarea stilului de condus al șoferului:accelerări bruște, frânări bruște, abordarea periculoasă a curbelor și depășirea vitezei legale
 • Monitorizarea anumitor funcții: deschidere uşi, capotă, portbagaj, pornirea camerei frigorifice, pornirea compresorului, temperatura, etc.
 • Preluarea informaţiilor de la computerul de bord al vehiculului, CAN-bus la peste 1000 de modele de vehicule (nivel şi consum carburant, index kilometraj, distanţă parcursă, timpi de funcţionare motor, turaţie motor, viteză de deplasare etc.)
 • Gestionarea eficientă a operaţiunilor legate de administrarea parcului auto
 • Stabilirea direcţiei de deplasare şi respectarea traseelor/rutelor stabilite
 • Evidență revizii, CASCO, RCA, ITP, vinietă, schimb ulei, schimb anvelope, evidenţă accidente, carţi de identitate , permise de conducere, atestate profesional, vize medicale, teste psihologice, etc.
 • Monitorizarea opririlor și staţionărilor vehiculelor
 • Siguranţă sporită pentru şoferi şi pentru marfa transportată
 • Localizarea şi blocarea motorului în cazul furtului sau avariei vehiculului
 • Transmiterea de alarme şi rapoarte automate

Mai multe informații despre funcțiile și beneficiile sistemului KTrack găsiți pe www.ktrack.ro.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button