Pachet de MobilitateȘtiri

Cum să vă pregătiți pentru noua legislație UE privind tahografele

Tahografele inteligente de a doua generație vor aduce numeroase schimbări în transporturile rutiere: iată cum să vă pregătiți pentru noua legislație UE.

În următorii doi ani, toate camioanele folosite pentru transport internațional în UE vor trebui să fie echipate cu tahografe inteligente de a doua generație. Noua legislație face parte din Pachetul Mobilitate al UE, care își propune să protejeze perioadele de lucru și de odihnă ale șoferilor de camion.

Cum să vă pregătiți pentru noua legislație UE privind tahografele

Începând cu 21 august 2023, toate camioanele noi de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu tahografe inteligente din a doua generație. Până la sfârșitul anului 2024, toate tahografele analogice sau digitale care nu sunt inteligente trebuie înlocuite, iar până în august 2025, toate tahografele inteligente din prima generație trebuie modernizate.

Astfel, companiile de transport care fac transport internațional trebuie să înceapă deja planificarea modernizării echipamentelor, pentru a evita problemele aduse de perioada de tranziție. Ocazia ideală pentru a schimba vechiul tahograf cu unul inteligent de a doua generație este chiar următoarea vizită în service, pentru a reduce timpul de indisponibilizare a camionului.

VEZI ȘI: Tahograful inteligent 2: Vechile carduri nu înregistrează trecerea granițelor

Trebuie doar să găsiți tahograful cel mai compatibil cu autocamionul dumneavoastră și un atelier cu tehnicieni autorizați să efectueze întreaga modernizare și calibrare. Deținătorii de camioane Volvo au în plus o nouă opțiune de echipament, cel mai recent tahograf inteligent Volvo Trucks de generația a doua.

Acesta este conceput pentru a îndeplini toate cerințele din Pachetul de Mobilitate al UE: înregistrează momentul și locul trecerii frontierei, iar GPS-ul este programat să înregistreze automat începutul și sfârșitul fiecărei ture zilnice, precum și poziția autocamionului la fiecare trei ore de condus neîntrerupt. Sistemul DSRC permite comunicarea de la distanță între tahograf și poliția rutieră, deci camionul nu mai trebuie să oprească inutil pentru verificări.

Cum să vă pregătiți pentru noua legislație UE privind tahografele

Pentru proprietarii de autocamioane Volvo, acest tahograf este cel mai compatibil de pe piață. Chiar și aspectul său este compatibil cu designul interior al cabinei. Este ușor de încorporat în sistemul electronic al vehiculului și poate fi conectat la sistemul Infotainment. Așadar, în timp ce conduceți, toate mesajele sau pictogramele de la tahograf se afișează pe tabloul de bord al camionului. În plus, tahograful Volvo Trucks se instalează ușor, fiind necesare mai puține cabluri și echipamente auxiliare față de alte modele de tahograf, oferind și siguranța utilizării unei componente Volvo originale.

Pentru a vă moderniza camionul cu tahograful inteligent din generația 2, contactați cea mai apropiată reprezentanță Volvo Trucks când programați următoarea vizită în service și veți afla cum trebuie să procedați pentru a vă asigura că instalarea și calibrarea sunt efectuate de un tehnician autorizat.

Din aceeași categorie...

Back to top button