Știri

Cum se fură motorină din camioane, între ”colegi” (VIDEO)

Despre sisteme improvizate pentru sustrageri din rezervoare am tot văzut articole, dar aceasta este prima dată când putem vedea efectiv cum se fură motorină din camioane.

Un șofer român, probabil unul pățit, a instalat o cameră video în spatele cabinei, îndreptată spre rezervorul principal. În urmă cu două săptămâni, în jurul orei 4:30 dimineața, camera a înregistrat integral un furt de combustibil.

Cum se fură motorină din camioane, între ”colegi” (VIDEO)

Mai întâi, hoțul s-a apropiat pe jos de camionul vizat, probabil parcat într-o zonă mai retrasă. Cu ajutorul unei șurubelnițe, în doar câteva zeci de secunde a reușit să spargă butucul rezervorului, deși în tot acest timp era atent să nu apară vreo mișcare dinspre cabină.

Apoi, cu ajutorul unei lanterne, a verificat dacă ”prada” merită riscul. Mulțumit de ce a văzut, a dispărut tot pe jos și a revenit după aproape 15 minute la volanul unui camion, pe care l-a parcat lângă cel vizat.

VEZI ȘI: Austria intră în carantină totală pentru cel puțin 10 zile

Camionul pare unul obișnuit, având chiar și abțibildul francez pentru unghi mort, deși montat greșit. În mai puțin de un minut, hoțul conectează un furtun la rezervor și începe să pompeze motorina.

Orice zgomot este acoperit de cel al motorului, iar dacă victima ar fi privit în acel moment în oglinzi, probabil că i-ar fi fost greu să vadă instalația din cauza farurilor aprinse.

Tot procesul de pompare a durat mai puțin de 4 minute, timp în care hoțul a monitorizat atent atât cabina victimei, cât și împrejurimile. Apoi, a strâns instalația și a pornit la drum, după aproximativ un minut și jumătate.

Din aceeași categorie...

Back to top button