ParcariTehnologie

Cum vor arăta viitoarele parcări pentru camioane electrice

Transportul viitorului se va baza pe camioane electrice, care vor avea însă nevoie de parcări cu stații pentru reîncărcarea bateriilor.

Dar cum vor arăta viitoarele parcări pentru camioane electrice? Un exemplu găsim în planurile facilității Watthub, de pe autostrada olandeză A15, care este deja în construcție și va fi finalizată anul viitor, în luna aprilie.

Cum vor arăta viitoarele parcări pentru camioane electrice

Viitorul spațiu de odihnă este situat în apropierea intersecției de la Geldermalsen și va avea 39 de locuri pentru camioane electrice și tot atâtea puncte de încărcare. Încărcătoarele vor avea o putere de până la 600 kW, care permite suplimentarea autonomiei cu aproximativ 500 km într-o oră de încărcare.

Inițiatorii proiectului susțin că aceasta este prima investiție de acest tip din lume. Locurile de parcare vor putea fi rezervate în avans, pentru diferite intervale orare. Energia necesară stațiilor va proveni de la un parc solar și eolian din apropiere. Parcarea va fi împrejmuită, va avea un sistem electronic de acces și facilități pentru șoferi.

VEZI ȘI: Dachser comandă 50 de camioane electrice eActros LongHaul

Începând din 2024 sunt programate să apară pe piață camioane electrice adecvate și pentru transporturile pe distanțe lungi. Acestea vor avea baterii mai mari, capabile să ofere o autonomie de aproximativ 500 km cu o încărcare, dar și capabilitate de încărcare rapidă.

Producătorii susțin că viitoarele stații rapide vor permite încărcarea bateriilor până la cel puțin 80% din capacitate în 30-45 de minute, prelungind autonomia cu alți 300-400 km. Astfel, combinațiile de 40 de tone cu autotractoare electrice vor putea parcurge lejer distanțe de 600-800 km pe zi.Cum vor arăta viitoarele parcări pentru camioane electrice

Din aceeași categorie...

Back to top button