Cummins a prezentat conceptul unui camion electric

Cummins a prezentat conceptul unui camion electric cu MTMA de 15 tone

Cummins, unul din liderii mondiali în producția de motoare diesel, a prezentat un concept de camion electric cu MTMA de 15 tone.

Deși anunțase că în această toamnă va lansa camionul electric, Elon Musk și Tesla au fost depășiți de Cummins – unul din liderii producției de motoare diesel în lume – care a prezentat oficial conceptul unui camion electric de Clasa 7 cu masă totală maximă autorizată de 15 tone.

Denumit Aeos, după unul din caii înaripați care trag carul lui Helios, camionul este echipat cu motor 100% electric în loc de un motor termic de 12 litri. Acesta este alimentat de un acumulator cu greutate redusă de înaltă performanță de 140 kWh, ce conferă o autonomie de aproximativ 160 km.

De asemenea, camionul poate fi echipat cu un range-extender, adică, un motor-generator de curent ce utilizează combustibil alternativ, care îi crește autonomia la aproximativ 480 km.

Conform producătorului, această soluție oferă economii de combustibil de 50% față de hibrizii diesel de astăzi și este mai puțin poluantă.

VEZI ȘI: Dacia a făcut publice primele imagini cu noul Duster

Camionul poate fi reîncărcat în aproximativ o oră la o stație de încărcare de 140 kWh, iar obiectivul Cummins este de a reduce timpul de încărcare la 20 de minute, până în 2020.

Echipat cu cabină de zi, conceptul Aeos este pe deplin operațional și poate fi utilizat pentru operațiuni de distribuție urbană, precum și în operațiuni de transport pe distanțe scurte în cadrul porturilor sau altor terminale.

Cummins a prezentat camionul electric cu MTMA de 15 tone

Cummins nu va produce efectiv camioane, ci va furniza un sistem complet integrat de baterii cu celule cumpărate de la un furnizor căruia nu i-a dat numele.

Atât lanțul cinematic, cât și camionul în sine, îi va permite producătorului american să învețe despre potențialul electrificării vehiculelor grele.

Follow #infotrucker

Comentarii Facebook

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *